Ο Γιώργος Παυλάκης, καθηγητής και ερευνητής για τον καρκίνο σε πανεπιστήμιο στην Ουάσιγνκτον, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και ανέφερε για πρώτη φορά μία διαφορετική μελέτη πολλών παραμέτρων που διεξάγεται στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και προβλέπει μέσα από έρευνα και στατιστικά μοτίβων το τέλος της πανδημίας.
Η μέθοδος αυτή μελετά την εξέλιξη της πανδημίας του ιού από το σημείο καμπής των κρουσμάτων, μέχρι την καταγραφή τριών ποσοστών. Του 97%, του 99% και του 100% των νέων περιπτώσεων μόλυνσης από τον covid 19 σε κάθε κράτος.
Το μοτίβο της πανδημίας σε κάθε χώρα περιγράφεται από τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, την αποδοχή τους από τον γενικό πληθυσμό, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, παρόλα αυτά υπάρχουν πάντα και αστάθμητοι παράγοντες που αλλάζουν την εξέλιξη της πανδημίας από κράτος σε κράτος.
Δίνοντας τις προβλέψεις τους για το σύνολο του πλανήτη, το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούπης, έδειξε ότι το σημείο καμπής για την πανδημία ήταν η 11η Απριλίου. Το 97% των κρουσμάτων σημειώθηκε την 30η Μαρτίου. Βάσει των μοντέλων της μελέτης το 99% θα καταγραφεί την 17η Ιουνίου και το τέλος της πανδημίας προβλέπεται να είναι στις 9 Δεκεμβρίου του 2020.
Ο καθηγητής ανέφερε και το τι δίνουν τα μοντέλα για την Ελλάδα, μία χώρα που τα έχει πάει εξαιρετικά στην αποδοχή των μέτρων και την ταχύτητα εφαρμογής τους. Σύμφωνα λοιπόν με το μοντέλο της Σιγκαπούρης το σημείο καμπής για την Ελλάδα ήταν η 30η Μαρτίου. Το 97% των κρουσμάτων θα καταγραφεί σε μόλις τέσσερις ημέρες από σήμερα, την 9η Μαΐου. Το 99% θα καταγραφεί στις 25 Μαΐου, με το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας να εκτιμάται ότι θα είναι στις 13 Ιουλίου.
Πηγή: instanews