Το τέλειο καταφύγιο: Το ελληνικό νησί που οι ζάμπλουτοι δίνουν μάχη για να βρεθούν στην καραντίνα τους

Ο πανικός σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους δεν είναι για τους φτωχούς. Αντιθέτως, ο πανικός επιτρέπεται να αφθονεί στους πλούσιους. Κι αυτό γιατί έχουν τα λεφτά να εξισορροπήσουν τον πανικό και να διορθώσουν τα όποια λάθη μπορούν να κάνουν.

Σε κάποιες χώρες του κόσμου προετοιμάζονταν για ένα αποκαλυπτικό σκηνικό από χρόνια. Απλώς δεν υπολόγιζαν ότι η αποκάλυψη θα έρθει από τον κορωνοϊό, αλλά περίμεναν να έρθει από την κλιματική κρίση.

Έτσι, ειδικά στις ΗΠΑ, είχαν αναπτυχθεί αρκετά τα μεσιτικά γραφεία σε κατασκευές καταφυγιών με ανέσεις και στην πώλησή τους σε μεγιστάνες που θέλουν να τη σκαπουλάρουν σε περίπτωση που σκάσει το τέλος του κόσμου.

Τώρα μπορεί να μην έχουμε κάτι τέτοιο, όμως αυτό δεν αποτρέπει κάποιους που έχουν πολύ παχύ πορτοφόλι να δράσουν προς την απομόνωση και προστασία τους και της οικογένειας τους.

Όπως αναφέρουν το CNBC και το Homesandproperty.co.uk, η αναζήτηση ιδιωτικών νήσων που να διαθέτουν μεγάλες οικίες με όλες τις ανέσεις, βρίσκονται πλέον σε μια καυτή περίοδο, με την ζήτηση να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Και υπάρχει και ένας ελληνικός προορισμός που κάνει θραύση…

Νησιά στην Καραϊβική όπως το Glatten Island στο Μπελίζ που απέχει 20 μίλια από την ηπειρωτική χώρα, νησίδες που βρίσκονται σε μεγάλες λίμνες στις ΗΠΑ, αλλά και πιο απομονωμένες πολυτελείς βίλες σε τουριστικά νησιά, αποτελούν αυτή τη στιγμή τις μεγάλες ευκαιρίες για τα μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία που αντιλαμβάνονται πως τη θερινή τουριστική σεζόν ενδέχεται να μην έχουν έσοδα από ενοικιάσεις σπιτιών όπως τα περασμένα έτη. Το μεγάλο πλεονέκτημα των ιδιωτικών νησιών όπως αυτά στην Καραϊβική, είναι πως διαθέτουν διάδρομο προσγείωσης κι απογείωσης.

Οι Βαλεαρίδες νήσοι είναι στις κορυφαίες προτάσεις, παρά το ότι αυτή τη στιγμή η Ισπανία θεωρείται εξ ολοκλήρου κόκκινη ζώνη, ενώ δεν λείπουν και τα ελληνικά νησιά, με τη νήσο Πάτροκλο και τη Φορμίκουλα να βρίσκονται στους καταλόγους ορισμένων μεγάλων γραφείων, με το πρώτο να ανήκει στην οικογένεια Γιατράκου και μάλλον να προτείνεται για απλή ενοικίαση, αλλά το δεύτερο να βρίσκεται σε τιμή 45 εκατομμυρίων λιρών, περίπου 51 εκατομμύρια ευρώ, αν και δεν υπάρχει κάποια πολυτελής κατοικία, ενώ λέγεται πως μοναδικός κάτοικος είναι ένας βοσκός.

Ειδικά η Φορμίκουλα θεωρείται από τους μεγιστάνες το ιδανικό καταφύγιο στην εποχή του κορωνοϊού καθώς τα έχει όλα.

Μια από τις ακριβότερες, αν όχι η ακριβότερη, προτάσεις αφορούν επίσης το Blue Island στις Μπαχάμες, με έκταση περίπου 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και κόστος 70 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τα ιδιωτικά νησιά ή τις εκτάσεις σε νησιά που διαθέτουν πιο ερημικές περιοχές, αυξημένη είναι η ζήτηση στα υπόγεια καταφύγια. Η Rising S Company στις ΗΠΑ, μια από τις κυρίαρχες εταιρείες στην κατασκευή τους ώστε να αντέχουν σε πολεμικές περιόδους, βλέπει τα τηλέφωνα της να χτυπάνε διαρκώς από εκπροσώπους πλούσιων από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, μέχρι κι από την Κροατία, με στόχο να αγοράσουν ένα καταφύγιο.

Σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να το δουν από κοντά κι ενώ μέχρι πριν μερικούς μήνες πολλά έμεναν όχι μόνο απούλητα, αλλά και ξενοίκιαστα. Η τιμή τους κυμαίνεται για αγορά από τα 500.000 δολάρια μέχρι και τα 3 εκατομμύρια και διαθέτουν σπα, εσωτερικές πισίνες και τοίχους αναρρίχησης για εκγύμναση.

Τέλος, ψηλά στη λίστα βρίσκονται και τα σκάφη, που αποτελούν μια λιγότερο ακριβή αγορά, αφού τα περισσότερα απλώς ενοικιάζονται. Μόνο που ενοικιάζονται για διάστημα που δεν έχει ξανασυμβεί από τον ίδιο ενοικιαστή. Από τέσσερις ως εφτά εβδομάδες είναι οι ενοικιάσεις που έχουν παρουσιαστεί στην Burgess Yachts, μια εταιρεία που διαθέτει και εν Ελλάδι παράρτημα στη Βουλιαγμένη.

Μάλιστα, σε αυτά τα σκάφη υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουν τα παιδιά των πλουσίων την εκπαίδευση τους με φυσική παρουσία καθηγήτη, ενώ προφανώς όλο το προσωπικό περνάει από αυστηρότατους ελέγχους.

Ο Κρίστοφερ Γουίλιαμς-Μάρτιν της FlyEliteJets ανέφερε στο CNBC πως είχε περίπου 270 κλήσεις από ενδιαφερόμενους πελάτες μέσα σε 5 ημέρες, αν και το σύνηθες για εκείνον είναι οι 30 κλήσεις την εβδομάδα, για τα ιδιωτικά αεροσκάφη της εταιρείας του, τα οποία προφανώς θα ναυλωθούν για να μεταφέρουν τους μεγιστάνες στα νησιά, τα γιοτ ή τα καταφύγια που έχουν αγοράσει.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον και αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της Guardian, είναι πως τα περισσότερα ζευγάρια τόσο πλουσίων περνούν καθημερινά ελάχιστο χρόνο μαζί και δεν έχουν δοκιμαστεί σε μια 24ωρη συμβίωση, οπότε ενδέχεται μετά τις ενοικιάσεις κι αγορές, να δούμε τα δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν διαζύγια να συμμετέχουν σε αυτή τη βιομηχανία των πολύ λίγων που όμως έχουν περισσότερα κι από πολλά λεφτά!

Related posts

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 10χρονο παιδί – Κατέρρευσε σε εμπορικό κέντρο

Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια

Δημήτρης Σούρας – Ντέμη Γεωργίου: Πέθαναν από την ίδια αιτία! Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη που πρoκάλεσε τους θανάτoυς;