9 πράγματα που δεν γνώριζες για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ρωτηθεί για τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον περιγράφουν ως σεμνό άνθρωπο. Και, εντάξει, βλέποντας την καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Φαίνεται πως πρόκειται περί ανθρώπου που δεν βλέπει την θέση του ως μία πλατφόρμα για να γίνει σταρ. Φαίνεται πως αυτό που τον αφορά είναι να γίνεται η δουλειά, και να γίνεται σωστά επειδή – θυμίζουμε – η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή.

Κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικές ακόμα πληροφορίες που δεν ήξερες για τον τύπο που, είτε μας βαραίνει την καρδιά, είτε μας γεμίζει ελπίδα, είναι δίπλα μας.

*Γεννήθηκε το 1965 στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας, σύντομα όμως η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα.

*Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με άριστα το 1991.

*Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος από ξένη χώρα που έγινε δεκτός στο πρόγραμμα Λοιμωξιολογίας του Χάρβαρντ, με υποτροφία, και το 2001 απέκτησε το μεταπτυχιακό του από την σχολή.

*Αντί να μείνει στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε το Αγροτικό του στην Μεσσήνη, και μετά απασχολήθηκε ως λοιμωξιολόγος στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

*Τον Σεπτέμβριο του 2001 του αποδόθηκε ο Τίτλος Ειδικότητας Παθολογίας στην Ελλάδα, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης για την απόκτηση τίτλου Ειδικότητας Παθολογίας.

*Έναν χρόνο μετά, ολοκληρώνει τη Διδακτορική του διατριβή από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: ”Επίδραση των αναστολέων πρωτεάσης στο μεταβολικό σύνδρομο των ασθενών με HIV λοίμωξη”, με άριστα.

*Από τον Δεκέμβριο του 2003 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

*Το 2002, ήταν ο λοιμωξιολόγος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σολτ Λέικ Σίτι, ενώ στους Ολυμπιακούς του 2004, στην Αθήνα, ήταν ο υπεύθυνος γιατρός για το σύστημα Ολυμπιακής Συνδρομικής Επιτήρησης.

*Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε και χρησιμοποίηθηκε για να τον μειώσει, ότι δηλαδή είχε πάει να ψάλλει σε εκκλησία, δημιούργησε αρκετή φασαρία. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, όμως, το κάνει αυτό τακτικά. Επειδή η θρησκευτική πίστη και η Επιστήμη δεν χρειάζεται να βρίσκονται πάντα σε πόλεμο—μιας και είναι άλλες πλευρές της ύπαρξής μας. Επίσης, αλήθεια, ένας λοιμωξιολόγος δεν θα ήξερε πώς να βγει από το σπίτι του με ασφάλεια;

*Το βιογραφικό του είναι… 28 σελίδες. Αυτό μας λέει ότι μάλλον έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

Related posts

Τέλος στις αναλήψεις από ΑΤΜ – Πώς θα βγάζουμε χρήματα

Βρέφος veκρo στα σκαλιά εκκλησίας – Βρέθηκε τυχαία επάνω σε “κούνια”

Πέθαvε η 5 φορές Ολυμπιονίκης της γυμναστικής…