Μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο άρχισε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «αντι-αιγυπτιακή πολιτική» την οποία ακολουθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Με βάση το δημοσίευμα που επικαλείται την αιγυπτιακή Youm7, οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν όταν ανήλθε στην εξουσία της Αιγύπτου ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι που ανέτρεψε, το 2013, τον προκάτοχό του, Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Η Αίγυπτος κατηγόρησε επανειλημμένα την Τουρκία για στήριξη προς την, απαγορευμένη στην Αίγυπτο, Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως επίσης και τις ομάδες Τζιχάντ που δρουν στη χερσόνησο του Σινά και στη γειτονική Λιβύη.
Επίσης, η προστιθέμενη ένταση της Άγκυρας με τις παρεμβάσεις της στην Αίγυπτο και στην Κύπρο που σχεδιάζουν να εκμεταλλευθούν τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, που δήλωσε πως η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες αναφορικά με την κατανομή των περιοχών έρευνας γίνεται με καταπάτηση τουρκικών υδάτων και κατά του «αναφαίρετου δικαιώματος των Τουρκοκυπρίων σχετικά με τους πόρους γύρω από το νησί τους».
Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ εναντίον της Τουρκίας έχει γίνει η πιο δημοφιλής τάση στα αιγυπτιακά κοινωνικά δίκτυα. Το Youm7 ανέφερε την Κυριακή ότι περίπου 12 χιλιάδες Twitts με hashtag «Μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων».
Επίσης στα Tweets ζητείται από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να αναλάβει δράση κατά των επιχειρηματιών που εισάγουν αγαθά από την Τουρκία. Οι χρήστες έγραψαν ότι η αγορά προϊόντων «συμβάλλει στη δολοφονία των Αιγυπτίων».
Μάλιστα, το αιγυπτιακό δημοσίευμα (Youm7) επισημαίνει πως έκκληση για μποϊκοτάζ έχει υποστηριχθεί και από άλλες αραβικές χώρες, όπως ο επικαλούμενος «αρχηγός της αντιπολίτευσης» το Κατάρ, Σουλτάν μπιν Σουχαΐμα (πιθανώς ένα βασιλικό μέλος της οικογένειας) και κάνε λόγο για την «εκστρατεία των αιγυπτιακών ακτιβιστών κατά της τουρκικής πολιτικής και της κατάφωρα παρέμβασης της στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας».