Η τεμπελιά είναι σημάδι ευφυΐας σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα

Από τώρα θα έχετε άλλη μια δικαιολογία για να παρακολουθήσετε τηλεόραση και να πάρετε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι ευφυείς άνθρωποι κάνουν καθιστική ζωή και ξοδεύουν περισσότερο χρόνο χαμένοι στις σκέψεις τους.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο  περιοδικό Journal of Health Psychology, ερευνητές του Πανεπιστημίου Florida Gulf Coast εξήγησαν ότι “η σχέση ανάμεσα στη πνευματική και τη σωματική δραστηριότητα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τον άνθρωπο.”

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα επίπεδα πνευματικής δραστηριότητας συνδέονται με τη σωματική συμπεριφορά.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν μεγάλη «ανάγκη για γνώση» φάνηκαν να αποφεύγουν τη σωματική εγρήγορση επειδή ήταν σε θέση να “δουλέψουν” πνευματικά.

“Έτσι, τα άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης φαίνεται να προτιμούν να «διασκεδάζουν» πνευματικά, ενώ τα άτομα με χαμηλά επίπεδα ευφυΐας βαριούνται γρηγορότερα,” λέει η μελέτη.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Florida Gulf Coast χρησιμοποίησε ένα εργαλείο, το οποίο είναι περίπου 30 ετών, για να διεξάγει τη μελέτη.

Για να καταλάβουμε αν η τεμπελιά είναι σημάδι ευφυΐας, η ομάδα επέλεξε 60 προπτυχιακούς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Appalachian State στο Boone της Βόρειας Καρολίνας.

Οι μισοί θεωρήθηκαν «διανοούμενοι» και οι άλλοι «μη-διανοούμενοι» – αυτές οι ετικέτες δόθηκαν σε άτομα μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εργαλείου.

Σε κάθε άτομο δόθηκε τότε μια «συσκευή» την οποία φορούσαν για τις επόμενες επτά ημέρες.

Αυτό επέτρεψε στην ομάδα να παρακολουθεί τα επίπεδα κίνησης και τις δραστηριότητες των 60 φοιτητών και να λάβει μια ροή δεδομένων για ανάλυση.

Μετά από τις επτά ημέρες, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι «διανοούμενοι» ήταν λιγότερο δραστήριοι από τους «μη-διανοούμενους».

Οι έρευνες σημειώνουν επίσης ότι όσοι είναι πιο έξυπνοι και χαλαροί μπορεί να υποστούν αρνητικές παρενέργειες από τον καθιστικό τρόπο ζωής τους.

“Τελικά, ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει τα πιο προσεκτικά άτομα να καταπολεμήσουν το χαμηλό επίπεδο δραστηριότητάς τους είναι η επίγνωση των επιπτώσεών του,” σύμφωνα με τη British Psychological Society.

“Η συνειδητοποίηση της τάσης τους να είναι λιγότερο δραστήριοι, σε συνδυασμό με την συνειδητοποίηση του κόστους που συνδέεται με την αποφυγή άσκησης, οι πιο προσεκτικοί άνθρωποι μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν να γίνουν πιο δραστήριοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.”

διαφορετικό

Related posts

«Τον πέταξαν χωρίς τα ρούχα του»: Φρικτές αποκαλύψεις για το τραγικό τέλος του Χρήστου Μάρκου στα Πατήσια

Αγρίνιο: Η στιγμή του σεισμού των 4,7 Ρίχτερ σε σούπερ μάρκετ – Έτρεχε έντρομη η υπάλληλος

Σκοτwθηκε ο 16χρονος – Καλό παράδεισο άγγελε μου