Ο άγνωστος δράστης ξέχασε αποδείξεις στη σακούλα και η αστυνομία μας είναι πολύ κοντά στην επίλυση…του γρίφου του άγριου φονικού.
Τα νέα στοιχεία
Ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου με το τεμαχισμένο πτώμα, τμήματα του οποίου εντοπίστηκαν στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων, φαίνεται πως έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την περιοχή όπου έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα.
Ο άγνωστος «χασάπης» που δολοφόνησε τον ηλικίας περίπου 30 χρόνων Ασιάτη και έκοψε την σορό σε κομμάτια με χειρουργικό τρόπο που θυμίζει το θρίλερ «Seven», έκανε ένα λάθος που ίσως οδηγήσει τις αρχές στη λύση του γρίφου.
Τι υπήρχε στη σακούλα
Στη μαύρη σακούλα σκουπιδιών όπου είχε κρύψει το κεφάλι του θύματος βρέθηκαν αποδείξεις από αγορές σε μια καφετέρια και ένα μίνι μάρκετ, τα οποία εδρεύουν σε μια περιοχή ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου. Στην ίδια σακούλα υπήρχαν και άδεια μπουκάλια από σπρέι, τα οποία εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό του δράστη ή του θύματος.
Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τα καταστήματα από τα οποία έγιναν οι αγορές και έχουν εξασφαλίσει υλικό από κάμερες στην συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο εξετάζουν καρέ- καρέ σε βάθος τουλάχιστον δέκα ημερών από την ημέρα που βρέθηκαν τα τεμαχισμένα μέλη. Κάθε φορά που εντοπίζουν πελάτες από την Ινδία, το Πακιστάν ή το Μπανγκλαντές, αποθηκεύουν την φωτογραφία του και τον αναζητούν στην γύρω περιοχή.
Ως τώρα, όλοι όσοι έχουν εντοπιστεί και βρέθηκαν εν ζωή εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς για το ενδεχόμενο να γνωρίζουν αυτόν που εξαφανίστηκε. Η προανάκριση διενεργείται με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη σημασία ακόμη και στην πιο ασήμαντη λεπτομέρεια, καθώς όλοι θεωρούνται ύποπτοι για την δολοφονία του άτυχου άνδρα και τους συστήνεται να μην απομακρυνθούν από την περιοχή.
Η έρευνα έχει επεκταθεί σε ξενοδοχεία, κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτοκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, ωστόσο δεν αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποια εξαφάνιση αλλοδαπού. Αν, όμως, το θύμα βρισκόταν παράνομα στη χώρα, όποιος τον είχε προσλάβει για να εργαστεί δεν θα δήλωνε ότι εξαφανίστηκε, καθώς θα αντιμετώπιζε ποινικές ευθύνες. Κι αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των αρχών.