Θεσσαλονίκη: Ένα ακόμα περιστατικό αισχροκέρδειας σημειώνεται τον τελευταίο καιρό, ειδικά από όταν η ακρίβεια των προϊόντων έχει χτυπήσει “κόκκινο”. Υπενθυμίζεται πως πολλοί επιχειρηματίες ψάχνουν διάφορους τρόπους για να μειώσουν τα έξοδά τους, όπως το να λειτουργούν τα καταστήματα λιγότερες ώρες ή να κάνουν κάποιες περικοπές για να βγαίνουν τα πάγια έξοδά τους.
Θεσσαλονίκη: Το μαγαζί που χρεώνει τα παγάκια στο ποτό
Η ακρίβεια έχει χτυπήσει «κόκκινο», τα πάντα έχουν ακριβύνει, αλλά πλέον, όπως φαίνεται, φτάσαμε στο σημείο να χρεωνόμαστε ακόμα και τον πάγο. Δεν κάνουμε πλάκα, ούτε είναι υπερβολικό το παράδειγμα. Είναι πραγματικό… Όπως δημοσίευσε το GrTimes,σύμφωνα με απόδειξη bar-restaurant της Θεσσαλονίκης, φέρεται να χρεώνει ακόμη και το κομμάτι πάγου, που παρήγγειλε μια παρέα ατόμων
Όπως θα δείτε στην παρακάτω απόδειξη, εκτός από τα πιάτα που χρεώθηκαν και το ποτό, στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ο πάγος (ice cube) που τοποθέτησαν μέσα στο ποτό.
Συγκεκριμένα, οι πελάτες εκτός από το φαγητό τους πλήρωσαν και ένα επιπλέον ευρώ για το κομμάτι πάγου που έβαλε ο μπάρμαν μέσα στο ποτό.
«Πρώτη φορά βλέπουμε ως Ένωση να χρεώνουν πάγο σε κατάστημα εστίασης. Συνήθως τέτοιες χρεώσεις πραγματοποιούνται όταν χρησιμοποιείται ξηρός πάγος, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε πως έχει χρεωθεί ένα κομμάτι πάγου, το οποίο μπορεί να είναι απλώς καλύτερης ποιότητας» σχολίασε στο GRTimes.gr για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.