Στην 7η θέση η Ελλάδα μας ανάμεσα στις καλύτερες κουζίνες και δεν το λέμε εμείς, αλλά η μεγάλη έρευνα του CNN για τη γαστρονομία.
Τα καλύτερα τρόφιμα από την Ελλάδα μας
«Όπως η μπλε θάλασσα και τα άσπρα κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι από μόνα τους τέλεια για καρτ ποστάλ», σημειώνει το CNN.
Και αποκαλύπτει το μυστικό του ελληνικού φαγητού, που όπως γράφει, δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο. «Δώρο των θεών, το ελαιόλαδο είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδας, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σκέφτονται για τα τρόφιμα και τη διατροφική υγεία», αναφέρει το δημοσίευμα.
Και συνεχίζει λέγοντας ότι το να τρως στην Ελλάδα είναι ένας τρόπος να «καταναλώνεις» την ιστορία. Μία μπουκιά από ντολμάδες ή μία κουταλιά φακές σούπα είναι μια μικρή γεύση της ζωής στην αρχαία Ελλάδα, όπου δημιουργήθηκαν αυτά τα φαγητά.
Το ελαιόλαδο: Μερικές σταγόνες πάνω στα φαγητά ή μόνο του πάνω στο ψωμί, έχει σχεδόν την ποικιλία του κρασιού στις γεύσεις του.
Την σπανακόπιτα: Γιατί κάνει το σπανάκι εύγεστο, με την φέτα και το φύλλο.
Τον γύρο: Το να τρως αργά τη νύχτα, μετά από ποτό, δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την πίτα με το ψητό κρέας και το τζατζίκι.
Όσο για το πιο ανόητο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, το CNN δίνει τον τίτλο αυτό στο λαχανόρυζο: Βασικά είναι λάχανο και κρεμμύδι, παραμαγειρεμένα και μετά ανακατεμένα με ρύζι. Σε χορταίνει, αλλά είναι μονοδιάστατο, είναι το σχόλιο των συντακτών.
Οι 10 καλύτερες κουζίνες
10: ΗΠΑ (Cheeseburger, Chocolate chip cookies)
9. Μεξικό (Mole, Tacos al pastor, Tamales)
8. Ταϊλάνδη (Tom yam kung, Massaman curry, Som tam)
7: Ελλάδα (Ελαιόλαδο, σπανακόπιτα, γύρος)
6: Ινδία (Dal, Dosa, Chai)
5: Ιαπωνία (Miso soup, Sushi και sashimi, Tempura).
4: Ισπανία (Jamon Iberico, Churros)
3: Γαλλία (Escargot, Macarons, Μπαγκέτα)
2: Κίνα (Γλυκόξινο χοιρινό, Dim sum, πάπια Πεκίνου, Xiaolongbao).