Στην κορυφή της λίστας με τις σιχαμερότερες δουλειές που θα αναγκαστείς κάποτε να κάνεις με γυμνά χέρια βρίσκεται σίγουρα το να ξεβουλώσεις το σιφόνι της ντουζιέρας/ μπανιέρας/ νιπτήρα από τις δικές σου, απαίσιες τρίχες.
Το μισούμε, ξέρουμε πώς το μισείτε κι εσείς, αλλά ας φανούμε ενήλικες: κάποτε η άθλια αυτή δουλειά πρέπει να γίνει. Επομένως, προμηθευτείτε τα παρακάτω, πάρτε μια βαθιά ανάσα, θυμίστε στον εαυτό σας πόσο γενναία είστε και… βουρ.
Τι θα χρειαστείτε
Λαστιχένια γάντια
Μια συρμάτινη κρεμάστρα
Βραστήρα ή κατσαρολάκι και νερό
Ένα πανάκι ή κολλητική ταινία
¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
Χυμό από ένα λεμόνι
Τι πρέπει (δυστυχώς) να κάνετε
Βήμα 1ο
Αν είναι δυνατόν, βγάλτε το μεταλλικό κάλυμμα απ’ το σιφόνι της μπανιέρας ή του νιπτήρα, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.
Βήμα 2ο
Πάρτε την συρμάτινη κρεμάστρα και κάντε τον γάντζο της ελαφρώς πιο αμβλύ. Σπρώξτε την άκρη του μέσα στο σιφόνι και τραβήξτε στριφογυρνώντας τον τις τρίχες έξω.
Βήμα 3ο
Ρίξτε τη σόδα στο σιφόνι, φροντίζοντας να πέσει όλη μέσα και όχι γύρω του.
Βήμα 4ο
Ρίξτε, στη συνέχεια, το φλιτζάνι με το ξίδι. Λογικά, θ’ ακούσετε μπουρμπουλήθρες εξαιτίας της χημικής αντίδρασης –είναι απόλυτα λογικό και σημαίνει ότι το σπιτικό σας «γιατροσόφι», ξεμπλοκάρει το σιφόνι.
Λογικά, τα υπολείμματα από τις τρίχες θα διαλυθούν απ’ τη μαγειρική σόδα και το ξίδι.
Βήμα 5ο
Βουλώστε το σιφόνι χρησιμοποιώντας την τάπα ή, αν δεν την έχετε, καλύπτοντάς το με ένα πετσετάκι ή με ταινία.
Έτσι, το μίγμα θα… συγκεντρωθεί στη δουλειά του και δεν θα ξεχειλίσει.
Αφήστε το σιφόνι βουλωμένο για περίπου 15-20 λεπτά.
Βήμα 6ο
Όσο το μίγμα δρα και διαλύει τα υπολείμματα από τρίχες στο σιφόνι, βράστε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό.
Ρίξτε το βρασμένο νερό στο σιφόνι, για να «ξεπλύνετε» τη μαγειρική σόδα και το ξίδι. Παρακολουθήστε αν το νερό απορροφάται γρηγορότερα από πριν (αν, δηλαδή, έχει στεφθεί με επιτυχία η αποστολή-ξεβούλωμα).
Βήμα 7ο
Τέλος, ρίξτε τον χυμό από ένα λεμόνι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές.
πηγη:mama365.gr