Τους λόγους που τον οδήγησαν στο να υπογράψει τη γνωμάτευση για την “υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή” του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη Άρη Φλώρου της Energa, που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, εξήγησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής και ψυχιατροδικαστής Αθανάσιος Δουζένης.
Ο κ. Δουζένης μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, διευκρίνισε ότι στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού το επιστημονικό προσωπικό αντιμετωπίζει τους νοσηλευόμενους αποκλειστικά και μόνο ως ασθενείς. Όπως προκύπτει από το αρχείο που τηρεί το Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού, ο Άρης Φλώρος είχε κάνει τουλάχιστον σε αυτό δύο εισαγωγές. Ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής ήταν ο γιατρός που τον παρακολουθούσε κατά την τελευταία εισαγωγή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γνωμάτευση του δεν διαφέρει με του άλλου συναδέλφου, που τον είχε αναλάβει κατά το παρελθόν.
“Κάθε άνθρωπος μπορεί να ζητήσει μία γνωμάτευση ώστε να περάσει από ΚΕΠΑ. Μετά το σχετικό αίτημα ο γιατρός περιγράφει το πρόβλημα του ασθενούς, τη θεραπεία που έχει συστήσει και παράλληλα περιγράφει κατά πόσο η πάθηση του τον επιβαρύνει” διευκρίνισε ο κ. Δουζένης.
“Όλες οι γνωματεύσεις εκδίδονται από γιατρούς του Δημοσίου και είναι τεκμηριωμένες. Η επιτροπή βλέπει τους ασθενείς” σημείωσε και άφησε να εννοηθεί ότι ο ρόλος τους δεν είναι να υπολογίζουν ποσοστά αλλά να κρίνουν την επιστημονική εγκυρότητα των γνωματεύσεων.
Υπερασπιζόμενος την ψυχιατρική περίθαλψη των φυλακισμένων τόνισε: “Ομολογουμένως ορισμένοι έχουν κάνει τρομερά πράγματα. Είναι όμως και ασθενείς. Και για αυτό είναι διπλά στιγματισμένοι”.