«Ο σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν αρέσει στις ΜΚΟ και τον ρίχνουν! Τι ηλιθιότητα! Μια κοινωνία που προσβάλλει τις ρίζες της είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του τόπου να ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο σταυρό στην κορυφή πάνω από τη θάλασσα ώστε να δηλώνει σε όποιον έρχεται, ότι εδώ είμαστε Ευρώπη”.
Αυτή ήταν η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, με δημόσια τοποθέτησή του στο twitter, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τον δρόμο στους εθνομηδενιστές οι οποίοι κατακλύζουν την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο Ιταλός πατριώτης τοποθετήθηκε για το θέμα του Σταυρού στη Λέσβο, για τον οποίο έγινε παρέμβαση από τις ΜΚΟ και τους λοιπούς φιλοϊσλαμιστές, με αίτημα την απομάκρυνσή του από την περιοχή και δήλωσε όσα θα έπρεπε να έχουν πει οι έλληνες πολιτικοί και τα στελέχη της κυβέρνησης.
Είδατε καμία παρέμβαση από τον Α. Τσίπρα, ή τον Κ. Μητσοτάκη; Από βουλευτές των μεγάλων κομμάτων; Ο Σαλβίνι πήρε θέση υπέρ Ορθοδοξίας και Ελλάδας!
“La croce infastidisce gli immigrati”, non piaceva a una Ong e la abbattono.Che idiozia!!!Una società che offende le proprie radici è una società SENZA FUTURO. Spero gli abitanti del luogo rimettano in piedi questa splendida croce a picco sul mare. https://t.co/30n0t0sIYq
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) October 18, 2018
Πριν από 10 ημέρες περίπου, αλλόθρησκοι γκρέμισαν σταυρό στην Λέσβο επειδή υποτίθεται ενοχλούσε ΜΚΟ και μετανάστες. Άγνωστοι γκρέμισαν στην περιοχή Απελλή της Λέσβου ένα μεγάλο τσιμεντένιο λευκού χρώματος Σταυρό που είχε ανεγερθεί πάνω από μια παραλία την οποία χρησιμοποιούν Έλληνες και φιλοξενούμενοι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και λίγες μέρες μετά μια από τις ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή με βάση την οποία ο Σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, προκειμένου να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.
Όπως επεσήμανε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει η ΜΚΟ, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».
Κλείνοντας την επιστολή η ΜΚΟ ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».
Μερικές μέρες μετά, ο Σταυρός μπήκε και πάλι στη θέση του, αφού οι κάτοικοι στην Απελή Μυτιλήνης έκαναν το αυτονόητο και επανατοποθέτησαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας που κάποιοι γκρέμισαν προς ικανοποίηση των μουσουλμάνων παράτυπων μεταναστών.
Πολλοί κάτοικοι του νησιού πέρα από οργισμένοι αισθάνονται και προσβεβλημένοι με τον βανδαλισμό του σταυρού.
«Κάποιος πήγε με ένα βαριό (βαρύ αντικείμενο) και τον έσπασε. Αυτό ήταν μίσος!», αναφέρει ο Στέλιος Αγάς κάτοικος της Μυτιλήνης.
Παρά το μένος των ψευτο-προοδευτικών, ο Σταυρός επανατοποθετήθηκε και ο Σαλβίνι έδωσε παράδειγμα εθνικής συνείδησης και πατριωτισμού στους κυβερνητικούς, που μόνο το συμφέρον της χώρας δεν έχουν ως προτεραιότητα.