Σχέδιο για ψώνια με… χρονόμετρο μέσω ειδικής εφαρμογής – Τι θα γίνει με το sms στο 13033

Τα… διπλά sms στο 13033 και η κοσμοσυρροή στις κεντρικές εμπορικές οδούς της χώρας το Σαββατοκύριακο οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα βγαίνουν για ψώνια μέσα στο επιτρεπόμενο δίωρο.

Προκειμένου να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms και τα χαρτιά, υπάρχει η σκέψη της χρησιμοποίησης μιας εφαρμογής μέσω του κινητού τηλεφώνου, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που είναι στο τραπέζι, ο καταναλωτής θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο του μέσω του e-katanalotis. Με διαδικασίες που ακόμη είναι υπό συζήτηση, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή.

Με αυτήν, αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο. Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω για τα ψώνια και από τη στιγμή που το χρονόμετρο θα σταματά, αυτόματα θα είναι εκτεθειμένος στο πρόστιμο, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι με ποιον τρόπο οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και κυρίως αυτοί που δεν έχουν γνώσεις επί της τεχνολογίας θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία.

Εφόσον εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, πιθανό είναι να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στο sms στο 13033.

«Καμπανάκι» για τις μεταλλάξεις και τις εικόνες συνωστισμού στην αγορά
Έκδηλη είναι η ανησυχία γύρω από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού μετά και τη χθεσινή επιβεβαίωση πως εντοπίστηκαν ακόμη 32 θετικά κρούσματα. Παράλληλα, αγωνία επικρατεί στις τάξεις των ειδικών σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η εικόνα συνωστισμού στις αγορές το Σαββατοκύριακο.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα σοβαρό θέμα, το οποίο όμως παρακολουθείται στενά.

«Δε μας ανησυχεί ιδιαίτερα, τις παρακολουθούμε, είναι ένα σοβαρό θέμα», είπε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σε πρωινή της συνέντευξη στο Mega.

Την ίδια ώρα, οι εικόνες συνωστισμού που υπήρξαν το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δημιουργούν φόβους για περαιτέρω διασπορά του ιού στη χώρα.

Οι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές, ακόμη και 30 μέτρων, για να μπορέσουν να κάνουν τις αγορές τος εντός του πλαισίου των δύο ωρών που έχουν στη διάθεσή τους.

«Κόφτης» στα SMS
Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης υπογράμμισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι αν χρειαστεί θα έπρεπε να μπει κόφτης στο SMS, καθώς δεν μπορεί να βγαίνει ο κόσμος τρεις και τέσσερις φορές δίωρα. «Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής» διευκρίνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης για την κοσμοσυρροή στα καταστήματα «καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως δεν ανησυχεί τόσο πολύ γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα».

Related posts

Θρήνος για την εγκυμονούσα Ειρήνη – Πέθανε στα 35 της ξαφνικά λίγο πριν τον γάμο της

Σεισμός «ταρακούνησε» τη Θεσσαλονίκη – Πόσα Ρίχτερ, Χαλκιδική το επίκεντρο

Αγρίνιο: Μιλούσε για θaνaτo στο Facebook ο ύποπτος για τον φόnο της Δώρας – Τον κατονόμασε η 43χρονη πριν ξεψυχήσει