Στο «φως» το πιστοποιητικό θανάτου:Από τι πέθανε πραγματικά η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε πένθος βρίσκεται η Βρετανία αυτόν τον μήνα από την ημέρα που έγινε γνωστός ο θάνατος της Βασίλισσας. Σε δεκαήμερο πένθος βρισκόταν μετά ολόκληρη η επικράτεια με τη σωρό της Βασίλισσας να είναι σε κεντρικά σημεία της χώρας ώστε ο κόσμος να μπορεί να της πει το τελευταίο αντίο και να προσκυνήσει.

Η 96χρονη μονάρχης πέθανε στο Κάστρο του Μπαλμόραλ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15:10 (τοπική ώρα) – περισσότερες από τρεις ώρες πριν ενημερωθεί το κοινό. Τα παραπάνω αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που κυκλοφόρησε από την National Records of Scotland, ενώ κάνει γνωστό ότι πέθανε από «γήρας». Αυτή που έκανε γνωστό τον θάνατό – σύμφωνα με την ληξιαρχική πράξη θανάτου – ήταν η κόρη της πριγκίπισσα Άννα. Ο γιατρός που πιστοποίησε τον θάνατό της ήταν ο Douglas James Allan Glass ο οποίος είναι γενικός ιατρός από το χωριό Χάιλαντς Αμπόιν, περίπου 20 μίλια από το Μπαλμόραλ.

Η ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ από το BBC

Το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισλάβετ: Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα είχαν υπάρξει αντιδράσεις για τον λόγο ότι η αρμόδια ληξιαρχική υπηρεσία (Εθνικών Μητρώων της Σκωτίας – NRS) δεν έδινε ως όφειλε από το νόμο το έγγραφο στη δημοσιότητα. Ειδικότερα «ένα τμήμα της κυβέρνησης της Σκωτίας κατηγορήθηκε ότι εμποδίζει τις νόμιμες προσπάθειες απόκτησης αντιγράφου του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας – παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσιο αρχείο.

Το δημοσίευμα της Daily Mail: Η βασιλική βιογράφος Άντζελα Λεβίν ανέφερε ότι με την απόκρυψη των πληροφοριών, τα Εθνικά Μητρώα της Σκωτίας και η κυβέρνηση της Σκωτίας παραβίαζαν το νόμο.

Η Λεβίν, η οποία έγραψε το βιβλίο «Camilla: From Outcast to Queen Consort» πρόσθεσε για το θέμα: «Ποιος είναι υπεύθυνος για να σταματήσει τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, ο αρχηγός του κράτους; Αν παραβιάζουν το νόμο στη Σκωτία, κανείς δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι σε σχέση με τη Βασίλισσα κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι δεν είναι σωστό να ενημερώσουν όλους, ωστόσο πρέπει να τηρείται ο νόμος ως παράδειγμα για όλους μας».

The Crown of Scotland sits atop the coffin of Queen Elizabeth II during a Service of Prayer and Reflection for her life at St Giles’ Cathedral, Edinburgh, Monday, Sept. 12, 2022. (Jane Barlow/PA via AP)

Η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου της

Η βασίλισσα πέθανε στο κτήμα Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου. Αν η μονάρχης είχε πεθάνει στην Αγγλία, δεν θα χρειαζόταν να δημοσιοποιηθεί επίσημα η αιτία θανάτου της, καθώς ο Νόμος περί Εγγραφής του 1836 δεν ισχύει για τους μονάρχες. Όμως, από τη στιγμή που πέθανε στη Σκωτία βάσει του νόμου του 1965 για την εγγραφή γεννήσεων, θανάτων και γάμων, όλοι οι θάνατοι πρέπει να καταγραφούν εντός επτά ημερών και αυτό περιλαμβάνει την υποβολή πιστοποιητικού θανάτου σε ληξίαρχο. Ωστόσο, όλες οι έρευνες στο ληξιαρχείο του Aberdeenshire όπου θα έπρεπε να είχε καταγραφεί ο θάνατος της Βασίλισσας, παραπέμφθηκαν στο NRS και είναι κατανοητό ότι η NRS διέταξε το προσωπικό του συμβουλίου να μην δώσει λεπτομέρειες.

Related posts

«Τον πέταξαν χωρίς τα ρούχα του»: Φρικτές αποκαλύψεις για το τραγικό τέλος του Χρήστου Μάρκου στα Πατήσια

Αγρίνιο: Η στιγμή του σεισμού των 4,7 Ρίχτερ σε σούπερ μάρκετ – Έτρεχε έντρομη η υπάλληλος

Σκοτwθηκε ο 16χρονος – Καλό παράδεισο άγγελε μου