Τέλος το χύμα λάδι στο εστιατόριο!

Το γνωστό… λαδόξιδο θα πρέπει να το ξεχάσουμε από 1/1/2018.

Από την αρχή του νέου χρόνου στα εστιατόρια θα πρέπει να σερβίρονται τυποποιημένα προϊόντα. Το χύμα λάδι απαγορεύεται και έτσι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να διαθέτουν μικρές τυποποιημένες συσκευασίες των 100 ως 250 ml.

Υπολογίζεται, βάσει της κατανάλωσης, ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5%.

Το ερώτημα είναι πόσο θα κοστίσει αυτό στον καταναλωτή, καθώς με κόστος από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη το να ρίξει κάποιος στη σαλάτα του λίγο λάδι μπορεί και να σημαίνει… 1 ως και 3 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα.

Απ’ την άλλη η τυποποίηση σίγουρα εξασφαλίζει ποιότητα και σίγουρα ο καταναλωτής αποφεύγει τους κινδύνους από το αμφίβολης προέλευσης λάδι που μπορεί να σερβίρεται χωρίς έλεγχο.

Πηγή: newsit.gr

Related posts

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 10χρονο παιδί – Κατέρρευσε σε εμπορικό κέντρο

Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια

Δημήτρης Σούρας – Ντέμη Γεωργίου: Πέθαναν από την ίδια αιτία! Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη που πρoκάλεσε τους θανάτoυς;