Το Μεγάλο ΛΑΘΟΣ Που Κάνουμε Όταν Βάζουμε Το ΚΑΡΠΟΥΖΙ Στο Ψυγείο & Πόσο Επικίνδυνο Είναι Για Την Υγεία Μας

Το κάνουμε σχεδόν χωρίς δεύτερη σκέψη, μπορεί όμως να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία μας…

Το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι κάνουν είναι να σκεπάσουν το καρπούζι με πλαστική μεμβράνη και να το βάλουν στο ψυγείο, αγνοώντας πόσο κακό μπορεί να είναι για την υγεία τους.

Εντούτοις, η πλαστική μεμβράνη περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα που πρέπει να διατηρούνται φρέσκα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η μόλυνση μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και τη γονιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε καλύψει το καρπούζι με πλαστική μεμβράνη αλλά δεν το έχετε βάλει στο ψυγείο, ή μόλις το βγάλατε από το ψυγείο αλλά δεν το έχετε ξεσκεπάσει ακόμη – αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει τα πράγματα, επειδή η θερμότητα επηρεάζει την ταχύτερη μόλυνση των τροφίμων.

Αλλά αυτό δεν είναι όλο – η πλαστική μεμβράνη που καλύπτει το καρπούζι, αυξάνει τη θερμοκρασία και έτσι μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξη πολλών βακτηρίων – ειδικά εάν η ψύξη του ψυγείου δεν έχει ρυθμιστεί στο μέγιστο, επειδή το καρπούζι είναι πλούσιο σε ζάχαρη που βοηθά στην αναπαραγωγή των βακτηρίων.

Ένα άλλο μεγάλο λάθος είναι η τοποθέτηση πολλών στρώσεων πλαστικής μεμβράνης για να διατηρηθεί το καρπούζι φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία και το καρπούζι δεν μπορεί να «αναπνεύσει» – οδηγώντας σε ζύμωση (ειδικά εάν το καρπούζι είναι έξω από το ψυγείο) και στην περαιτέρω σήψη του.

Στη χειρότερη περίπτωση, αυτά τα βακτήρια μπορεί να οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση και διάρροια

πηγη:truelife.gr

Related posts

Τροχαίο δυστύχημα στο Αγρίνιο: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα του 20χρονου Άκη – Αγωνία για τη 18χρονη

Καταστράφηκαν τρεις οικογένειες, ετοιμάζουν τις κηδείες τους: Νekροί χθες το βράδυ 3 νέοι άνθρωποι, σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Τεpάστια φωτιά στην Ελλάδα – Καίγεται δάσος – Τα κανάλια δεν λένε τίποτα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική