Η Αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε το απόγευμα ότι εντόπισε πεδίο με συντρίμμια στη ζώνη των ερευνών, απο τα ρομπότ κατάδυσης υδάτων.
Το οξυγόνο στο βαθυσκάφος έχει επισήμως εξαντληθεί
«Υπάρχει ακόμη ελπίδα και όσο υπάρχει ελπίδα πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις στην περιοχή θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν τους ανθρώπους μέσα στο βαθυσκάφος» είπε νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής Ωκεανογραφικής Υπηρεσίας Γεργκ Κάουφμαν.
Στο μεταξύ, ενισχύονται οι αμφιβολίες για το εάν οι ήχοι που καταγράφηκαν προέρχονται από χτυπήματα μέσα από το βαθυσκάφος. Μια πρώτη ανάλυση του αμερικανικού Ναυτικού δείχνει ότι μπορεί να πρόκειται για ήχους του ωκεανού ενώ ειδικοί επισημαίνουν ότι μπορεί οφείλονται σε μετακινούμενα συντρίμμια του Τιτανικού.
«Βουτιά» στον θάνατο για το Titan: Στο βαθυσκάφος ανήκουν τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που ακούγονται σαν «χτυπήματα» γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού αυτή τη στιγμή. Αν βουτήξει κανείς τώρα στο νερό μπορεί να ακούσει πάσης φύσεως μηχανικούς ήχους και λυπάμαι που το λέω αλλά πιστεύω ότι μπορεί να υπήρξε εδώ κάποια σύγχυση» είπε ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Κρις Πάρι.
Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο χρόνος
«Έχει μεγάλη εμπειρία από υποβρύχια. Και ξέρει πώς να διαχειριστεί μια κρίση. Είναι προετοιμασμένος. Στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι θα έχει εξηγήσει στους υπόλοιπους επιβάτες ότι πρέπει να αναπνέουν ήρεμα ώστε να χρησιμοποιούν λιγότερο οξυγόνο. Και ξέρει επίσης πώς να τους καθησυχάσει, που είναι πολύ σημαντικό είπε η κόρη του αγνοούμενου, Σιντονί Ναρζεολέ.
Οι «5» του Titan: Ώρα μηδέν για τους Στόκτον Ρας, Χάμις Χάρντινγκ, Πωλ-Ανρί Ναρζολέ, Σαχζάντα και Σουλεμάν Νταγούντ! Μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον του «Titan» ξεκίνησαν για την κατάδυση προς τον «Τιτανικό» πέντε άνθρωποι, όσοι χωρούν στο μικροσκοπικό υποβρύχιο που δεν είχε πολλές ανέσεις, αλλά ούτε και πολλή ασφάλεια για τους επιβαίνοντες.
Ο οραματιστής της OceanGate, ο 58χρονος πλοηγός του βαθυσκάφους, ο Πακιστανός δισεκατομμυριούχος με τον 19χρονου γιο του και ο “Mr Titanic” ξεκίνησαν για μια κατάδυση σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων, σχεδόν στα όρια των δυνατοτήτων του «Titan».