Καταρρέει με πάταγο η δήθεν συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου με Ζ.Ζάεφ. Μια ματιά μόνο να ρίξει κάποιος στις σημερινές δηλώσεις Τουσκ-Ζάεφ αλλά και το δημοσίευμα του βρετανικού τύπου, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ήττας. Οι Βρετανοί παρουσιάζουν μέσω του τύπου τους τον μεγάλο στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο ως «Μακεδόνα» (εννοώντας Σκοπιανό) και όχι ως Έλληνα.
Η κερκόπορτα άνοιξε. Οι Βρετανοί πατούν πάνω στην επαίσχυντη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, διαγράφουν την ελληνική ιστορία και δείχνουν, πως εξυπηρετούνται καλύτερα τα σχέδια στην περιοχή μας με την δημιουργία μιας μεγάλης ενιαίας «Μακεδονίας».
Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» γράφει πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά «Μακεδόνας» εννοώντας…Σκοπιανός!
Μάλιστα, παρουσιάζοντας τα κρασιά του οινοποιείου «Στόβοι», όπου έκανε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό, ο συντάκτης Π.Μπλούμφιλντ αναφέρει ότι δοκίμασε κρασί που όπως του είπε ο ντόπιος παραγωγός από αυτό έπινε ο Μέγας Αλέξανδρος…
«Α, το ζήτημα του Άλεξ. Στο σχολείο πιθανότατα μάθατε ότι ο σειριακός κατακτητής ήταν Έλληνας- Τον 4ο π.Χ. αιώνα δεν υπήρχε η ίδια η Ελλάδα. Όχι, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας. Αλλά, το ερώτημα είναι που ήταν ακριβώς η «Μακεδονία» « γράφει ο συντάκτης.
Τώρα η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι Έλληνες επιμένουν απαιτώντας από τους γείτονες τους να ξηλώσουν μνημεία με τον μεγάλο Στρατηλάτη σε μια μακροχρόνια ρήξη με την ΠΓΔΜ.
Είναι η δεύτερη φορά όμως που οι Βρετανοί προβαίνουν με μια τέτοια επαίσχυντη πράξη .
Τον Φεβρουάριο του 2018 ζευγάρι Βρετανών έχασε 23.000 λίρες επειδή τόλμησε να πει ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και τον διόρθωσε ο Βρετανός σχολιαστής τηλεπαιχνιδιού λέγοντάς του «ήταν Μακεδόνας» !
Οι δύο Βρετανοί, απάντησαν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, η απάντηση τους κρίθηκε λανθασμένη γιατί η παραγωγή του παιχνιδιού είχε ως σωστή την απάντηση πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας αλλά όχι Έλληνας , και έτσι έχασαν το ποσό των 23.000 λιρών.
Μάλιστα, όταν «κλειδώνουν» την απάντηση τους, οι παίκτες φαίνεται να μην μπορούν να σκεφτούν οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική απάντηση.
Όταν ο παρουσιαστής τους ανακοινώνει πως η σωστή απάντηση ήταν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «μακεδονικής εθνικότητας», τους λέει επίσης:
«Γεννήθηκε στην Πέλλα το 356 π.Χ.».
Το τι ρόλο διαδραματίζουν οι Βρετανοί γενικώς στην ιστορία είναι γνωστό σε όλους .
«Διαίρει και βασίλευε» ήταν το ρητό τους από οπουδήποτε και να αποχωρήσαν όπως στην Ινδία , την Κύπρο και αλλού.
Και νέο χτύπημα: Τουσκ και ΕΕ ονομάζουν τα Σκόπια σκέτο «Μακεδονία» και τους κατοίκους «Μακεδόνες»
Κοινή δήλωση έδωσαν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο Πρόεδρος Τούσκ δήλωσε πως η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ένα παράδειγμα για το πως κράτη μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους και στη χθεσινή του επιστολή κάλεσε τα όλα τα κράτη μέλη να υποστηρίξουν τη συμφωνία μεταξύ Ζάεφ-Τσίπρα. Στη συνέχεια δήλωσε πως η ΠΓΔΜ υπό τον Ζάεφ θα συνεχίσει με σταθερά βήματα τη πορεία της προς την ΕΕ.
Αναφερόμενος στη σημερινή διάταξη ο Πολωνός Πρόεδρος είπε πως από το 2015 οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πολύ σημαντικά χάρη στις συνεργασίες τις ΕΕ με τρίτες χώρες (εννοώντας τη Τουρκία), συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως η οποιαδήποτε εναλλακτική θα ήταν «χαοτική».
Ο Πρόεδρος Τούσκ ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τις «Αρχές της Μακεδονίας» για την εξαιρετική συνεργασία που επέδειξαν στο θέμα της μετανάστευσης.
«Εξαιρετικά νέα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔΜ συνεχίζεται»
Από τη πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως είναι εξαιρετικά νέα πως η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ συνεχίζεται και πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατάλαβε πως η χώρα του έχει αλλάξει σελίδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αναφερόμενος στη θητεία του προηγούμενου εθνικιστή Πρωθυπουργού Γκρουέφσκι.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συμπλήρωσε πως η χώρα του έχει κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και άξιζε να της δοθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων.
Ολοκληρώνοντας δήλωσε πως η ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων είναι είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που συνήθως διαρκεί επτά χρόνια και δεσμεύτηκε για τη πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας.
«Αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας», τόνισε ο Τουσκ.
Επίσης, ανέφερε ότι «είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών».
Τσίπρας: Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες
Σχόλιο για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι έγινε δεκτή «με ενθουσιασμό» από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
«Πιστεύω βαθιά ότι η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες, που ξεπέρασαν τις διαφορές του παρελθόντος και συνδιαμορφώνουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας σε μήνυμά του στο twitter.
Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας. Πιστεύω βαθιά ότι η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες, που ξεπέρασαν τις διαφορές του παρελθόντος και συνδιαμορφώνουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
— Alexis Tsipras (@atsipras) 28 Ιουνίου 2018
Έτσι ήταν πάντα οι «φίλοι μας» στην Ευρώπη. Φαινομενικά μας φέρονταν με ευγένεια , η οποία ήταν πάντα κεκαλυμμένη ζήλια από τα απίστευτα έργα των Ελλήνων αρχαίων προγόνων μας που τους στοιχειώνουν ακόμα και σήμερα, όπως και από την παρουσία του Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρου που δεν τον ξεπέρασε κανένας.
«Δεν υπάρχει ούτε μια νομάδα, ούτε μια απλή χωριάτισσα της Ινδίας που να μην γνωρίζει το μύθο του Σικάντα Ράζαμ, του Μεγάλου Αλεξάνδρου» έλεγε ο κ. Γιώργος Αλεξάνδρου, ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου «Καλάς: οι Έλληνες των Ιμαλαϊων» ο οποίος έχει επισκεφτεί τις περιοχές που ζει η εν λόγω φυλή
«Όταν έλεγες ότι είσαι Έλληνας, από την συμπεριφορά τους αντιλαμβανόσουν πως οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονταν να σας συνδέει μια κοινή καταγωγή αίματος» συμπλήρωνε ενώ χαρακτήριζε εντυπωσιακά και τα στοιχεία που εντοπίζει κανείς στην προφορική παράδοση ή στα αρχαία μνημεία, τα οποία σχετίζονται με κάποιον τρόπο με τον Μέγα Αλέξανδρο και την εκστρατεία του.
Οι Καλλάς γνωρίζουν ποιος ήταν πραγματικά ο Μέγας Αλέξανδρος , η βρετανική εφημερίδα Telegraph σίγουρα όχι και ούτε πρόκειται.