Μπράβο Του: Μετανάστης Βρήκε Πορτοφόλι Με 1.500 ευρώ Και Το Παρέδωσε Χωρίς Δεύτερη Σκέψη - Fanpage

Μπράβο Του: Μετανάστης Βρήκε Πορτοφόλι Με 1.500 ευρώ Και Το Παρέδωσε Χωρίς Δεύτερη Σκέψη

Ο Κώστα Ψαράκης, ο 30χρονος μετανάστης από την Συρία, δεν έκανε δεύτερες σκέψεις όταν βρήκε ένα πορτοφόλι με 1500 ευρώ μέσα, το παρέδωσε στην αστυνομία για να επιστραφεί στον κάτοχο του. Η φτώχεια δεν τον επηρέασε και ας είναι οι ανάγκες του πολύ περισσότερες από το ποσό που βρήκε καθώς έχει να θρέψει οικογένεια με τέσσερα παιδιά!

Ο Κώστας Ψαράκης που έχει έρθει στο Ρέθυμνο από το χωριό Χαμιντιέ της Συρίας, είναι Τουρκοκρητικός και το χωριό του δέχθηκε πολλές οικογένειες Τουρκοκρητικών κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Γεννήθηκε στην Συρία αλλά επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της οικογένειας του και δουλεύει μεροκάματο για να στέλνει βοήθεια στους δικούς του πίσω στην πολύπαθη Συρία, όπου μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά του.

Κάθε πρωί περιμένει έξω από τον κήπο της πόλης για να πάει σε κάποια δουλειά. Ωστόσο, η οικονομική του ανέχεια δεν στάθηκε εμπόδιο για να πράξει το σωστό, όταν βρήκε αυτό το μεγάλο ποσό τυχαία στον δρόμο. Θεώρησε, πως κάποιος τα είχε ανάγκη και γνωρίζοντας για το πως είναι να έχει κάποιος μεγάλη ανάγκη, φρόντισε να παραδοθεί το πορτοφόλι στον κάτοχο του και εκείνος να έχει την συνείδηση του ήσυχη, συνεχίζοντας να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.

 

πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: