Πως ήταν το Ιδανικό Γυναικείο Σώμα πριν 60 Χρόνια και ΠΟΣΟ έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Οι διαφορές θα σας Σοκάρουν! - Fanpage

Πως ήταν το Ιδανικό Γυναικείο Σώμα πριν 60 Χρόνια και ΠΟΣΟ έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Οι διαφορές θα σας Σοκάρουν!

Μας προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον να βλέπουμε πώς με την πάροδο του χρόνου έχει αλλάξει το πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς.

Εκπλαγήκαμε από τα αποτελέσματα μιας ενδιαφέρουσας μελέτης που διεξήχθη από μια γνωστή εταιρία εσωρούχων της Βρετανίας.

Πως άλλαξαν τα πρότυπα ομορφιάς του γυναικείου σώματος μέσα σε 60 χρόνια

Έτσι, μέσα σε 60 χρόνια η μέση γυναίκα έχει πάρει 13 κιλά βάρος. Είναι λογικό, επειδή ψήλωσε κατά 9 εκατοστά και έχει αποκτήσει περισσότερες καμπύλες.

Το γυναικείο στήθος έχει μεγαλώσει κατά μέσο όρο 2 μεγέθη. Τη δεκαετία του 1950, οι γυναίκες ήταν πιο μικροκαμωμένες και είχαν μέση 15 εκατοστά λεπτότερη από ό, τι είναι τώρα, και το μέγεθος των παπουτσιών ήταν κατά μέσο όρο 3 μεγέθη μικρότερα. Μια χαρακτηριστική γυναίκα της χρονιάς 1957, όπως η Μέριλιν Μονρόε, φορούσε μέγεθος ρούχων 40 (ευρωπαϊκό), και το 2017 φοράει μέγεθος 44.

1

Οι ειδικοί που πραγματοποίησαν τη μελέτη πιστεύουν ότι οι αιτίες της αλλαγής οφείλονται στην αλλαγή της ποιότητας της ζωής των γυναικών. Άρχισαν να βγάζουν περισσότερα χρήματα, ζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ασκούνται και τρώνε καλύτερα.

Για παράδειγμα, αν το 1957 οι γυναίκες κατανάλωναν κατά μέσο όρο 1.800 θερμίδες την ημέρα, το 2017 καταναλώνουν περίπου 2.300 θερμίδες. Έτσι, οι σύγχρονες γυναίκες μπορούν να χαίρονται με αυτές τις αλλαγές στα πρότυπα ομορφιάς.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: