10 Τεράστιες αλλαγές που προκαλεί η εγκυμοσύνη στο γυναικείο σώμα. Η 3η είναι η πιο ντροπιαστική! - Fanpage

10 Τεράστιες αλλαγές που προκαλεί η εγκυμοσύνη στο γυναικείο σώμα. Η 3η είναι η πιο ντροπιαστική!

Ανέκαθεν έλεγαν στις γυναίκες ότι η γέννηση μιας νέας ζωής είναι το πιο υπέροχο πράγμα στον κόσμο. Αλλά μόλις μια γυναίκα μείνει έγκυος, θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πολλές πτυχές που κανείς δεν έχει σκεφτεί ποτέ να τις αναφέρει νωρίτερα … Μάθετε μερικές όχι και τόσο ευχάριστες αλήθειες που κρύβονται πίσω από την εγκυμοσύνη:

1

1. Έχετε ακράτεια ούρων

Ενώ είστε έγκυος, η ανάγκη για ούρηση αυξάνεται κατά 10 φορές. Θα ξυπνήσετε αμέτρητες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πάτε στην τουαλέτα, για να απελευθερώσετε ελάχιστο ποσό των ούρων, που δεν άξιζε καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Καθώς η μήτρα σας μεγαλώνει, πιέζει την ουροδόχο κύστη σας όλους τους εννέα μηνών. Νιώθετε την ανάγκη να πηγαίνετε συνεχώς στην τουαλέτα όλη την ώρα. Εκτός αυτού, μπορεί να σας φύγουν ούρα μερικές φορές όταν βήχετε, γελάτε ή φταρνίζεστε. Αυτό οφείλεται στην πίεση της μήτρας στην κύστη σας, καθώς και την αδυναμία των μυών του πυελικού εδάφους.

2

2. Θα είστε εξαιρετικά δυσκοίλια

Η δυσκοιλιότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της εγκυμοσύνης. Τα δαμάσκηνα μπορεί να γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι. Η προγεστερόνη, η ορμόνη της εγκυμοσύνης, επιβραδύνει τις κινήσεις του εντέρου, ενώ η συνεχώς αυξανόμενη μήτρα πιέζει το ορθό σας.

3

3. Θα αερίζεστε συνεχώς

Κάθε έγκυος γυναίκα έχει πολλά αέρια! Και πάλι αυτό οφείλεται στις ορμόνες της εγκυμοσύνης που επιβραδύνουν το πεπτικό σύστημα.

4. Τα συναισθήματα και η λίμπιντο σας θα αυξηθούν κατακόρυφα

Θα βιώνετε πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα – το ένα λεπτό θα θέλετε να κλάψετε, το επόμενο θα θέλετε να γελάσετε δυνατά. Κάτι που όχι μόνο εσείς θα δυσκολευτείτε να αντιμετωπίσετε, αλλά και ο σύντροφός σας. Θα σκέφτεστε συνεχώς το σεξ και θα έχετε ασυνήθιστα ερωτικά όνειρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

4

5. Σπυράκια και ακμή

Ενώ τα μαλλιά και τα νύχια σας δεν ήταν ποτέ πιο υγιή, το δέρμα σας θα υποφέρει. Εξαιτίας της κορύφωσης των ορμονών, μπορεί να έχετε δερματικά προβλήματα και ακμή.

5

6. Γήρανση του σώματος

Μπορεί να αισθάνεστε το σώμα σας ότι έχει γεράσει κατά δεκαετίες. Ισχιαλγία, πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη, κράμπες ποδιών είναι μόνο μερικές από τις συχνές επιπτώσεις της εγκυμοσύνης. Υπάρχει μόνο μία λύση: να έχετε υπομονή.

6

7. Θα σας τρέχουν σάλια

Ναι, ακριβώς. Ακριβώς όπως σε ένα μωρό. Ο ιατρικός όρος είναι σιελόρροια και θα σας τρέχουν σάλια συνεχώς ανεξέλεγκτα.

8. Θα έχετε έντονη τριχοφυΐα

Αναφέραμε προηγουμένως ότι τα μαλλιά σας θα φαίνονται υπέροχα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πάντα μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων της τριχοφυΐας του σώματος.

7

9. Θα τρέχει η μύτη σας

Και όχι μόνο θα κλαίτε χωρίς κανένα προφανή λόγο, αλλά και επειδή οι έγκυες γυναίκες έχουν συχνά ρινική καταρροή, λόγω της ανισορροπίας των ορμονών.

8

10. Θα χρειαστείτε να φορέσετε μισό μέγεθος μεγαλύτερα παπούτσια

Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη παίρνουν βάρος, αλλά γνωρίζατε ότι ότι πολλές γυναίκες χρειάζονται να φορέσουν μισό μέγεθος μεγαλύτερα παπούτσια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Στην πραγματικότητα, μερικές γυναίκες ποτέ δεν επανέρχονται στο παλιό τους μέγεθος. Δεδομένου ότι η καμάρα των ποδιών μεγαλώνει, τα πόδια σας γίνονται πιο φαρδιά. Αυτό συμβαίνει, χωρίς να λάβετε υπόψη πώς τα πρησμένα πόδια κατακρατούν νερό.

Περιττό να πούμε ότι όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες ξεχνιούνται γρήγορα, όταν τελικά γεννάτε και κρατάτε στην αγκαλιά σας το παιδί σας για πρώτη φορά, ή αργότερα όταν σας χαμογελάει!

Credit: Healthhacks

Αφήστε το σχόλιο σας: