12 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουμε ΟΛΕΣ όταν βάφουμε τα Νύχια μας. - Fanpage

12 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουμε ΟΛΕΣ όταν βάφουμε τα Νύχια μας.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βάζουμε τέλεια το βερνίκι στα νύχια και τελικά να το καταστρέφουμε μόνες μας από κάτι χαζό που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Συμβαίνει αρκετά συχνά και όσες βάφουν τα νύχια τους ξέρουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι.

Ενώ δεν είναι κάτι πολύπλοκο. λάθη πάντα γίνονται και μπορούν να μετατρέψουν κάτι ευχάριστο και χαλαρωτικό σε πραγματική καταστροφή.

Δείτε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το τέλειο μανικούρ:

1. Βρώμικα νύχια

Η βρωμιά και το βερνίκι νυχιών είναι άσπονδοι εχθροί. Σιγουρέψτε πως έχετε αφαιρέσει εντελώς το προηγούμενο βερνίκι και έχετε καθαρίσει πολύ καλά τα νύχια σας πριν ξεκινήσετε το μανικιούρ.

3

2. Ξεχνάτε να τα μουλιάσετε

Απλά βάζοντας τα νύχια για λίγα λεπτά μέσα στο νερό πριν ξεκινήσετε το μανικιούρ, θα κάνει τα πάντα πιο εύκολα.

4

3. Η τεχνική σας είναι λάθος

Το καλύτερο είναι να τα βάφετε προς μία κατεύθυνση. Τα μπροστά-πίσω μπορεί να φθείρει τα νύχια μακροπρόθεσμα.

5

4. Ανακινείτε το μπουκάλι με το βερνίκι .

Είναι μεγάλο λάθος. Έτσι δημιουργούνται φυσαλίδες. Θέλει απλά να το κυλάτε μπροστά και πίσω ανάμεσα στα χέρια σας.

6

5. Ξεχνάτε να βάλετε Βάση 

Είναι σαν να μην ετοιμάζετε τον τοίχο να δεχτεί την μπογιά. Η Βάση βοηθάει το βερνίκι να παραμείνει περισσότερο και τα νύχια να μην φθαρούν με τον καιρό.

7

6. Δεν βάζετε σωστά το βερνίκι σας

Μην προσπαθείτε να τελειώσετε κάθε δάχτυλο με μία κίνηση. Είναι πιο σωστό να ξεκινάτε από τη μέση και μετά να κάνετε την κάθε πλευρά. Συνολικά θα χρειαστείτε 3 κινήσεις για κάθε δάχτυλο.

8

7. Χρησιμοποιείτε πολύ βερνίκι 

Ένα χοντρό στρώμα θα χρειαστεί περισσότερη ώρα να στεγνώσει.

9

8. Σφραγίστε τις άκρες 

Επειδή χρησιμοποιούμε πολύ τα δάχτυλά μας, οι άκρες των νυχιών μας είναι πολύ ευαίσθητες. Για να αποφύγετε ρωγμές, περάστε τις άκρες με βερνίκι . Προσοχή όμως γιατί το υπερβολικό πέρασμα των ακρών μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

10

9. Απευθυνθείτε στο Q-Tips για συμβουλές

11

10. Δεν βάζετε γυαλιστικό Βερνικιού 

Είναι διαφορετικό από τη βάση βερνικιού, αλλά εξίσου σημαντικό. Θα δώσει ωραία υφή και θα προστατέψει τα νύχια από το σπάσιμο και τις ρωγμές.

12

11. Χρησιμοποιείτε πολύ νωρίς ζεστό νερό

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να βάζετε στα νύχια σας μετά το βάψιμο είναι το ζεστό νερό. Μαλακώνει το μανικιούρ και όλος ο κόπος σας πάει χαμένος. Θέλουν τουλάχιστον 6 ώρες για να στεγνώσουν πριν έρθουν σε επαφή με ζεστό νερό.

13

12. Πάτε για ύπνο μόλις τελειώσετε

Κλασσικό λάθος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι έχουν στεγνώσει, στην πραγματικότητα θέλουν 24 ώρες για να στεγνώσουν εντελώς.

Κάτι που μπορείτε να κάνετε εάν πρέπει να κοιμηθείτε και δεν γίνεται αλλιώς είναι να αφήσετε κρύο νερό να τρέξει πάνω από τα νύχια σας για περίπου 3 λεπτά αφού φαίνεται ότι έχει στεγνώσει. Προσοχή όμως να μην πέφτει με πίεση γιατί μπορεί να προκαλέσει φθορές.

14

Credit: diply.com

Αφήστε το σχόλιο σας: