5 Πρώιμα Σημάδια που Δείχνουν ότι η Καρδιά σας Έχει Πρόβλημα. Τα Συμπτώματα του Εμφράγματος στις Γυναίκες είναι... - Fanpage

5 Πρώιμα Σημάδια που Δείχνουν ότι η Καρδιά σας Έχει Πρόβλημα. Τα Συμπτώματα του Εμφράγματος στις Γυναίκες είναι…

Οι στατιστικές είναι ανησυχητικές: 43,8 εκατομμύρια γυναίκες ζουν σήμερα με κάποια μορφή καρδιοπάθειας. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή συγκριτικά με όλα τα είδη καρκίνου σε συνδυασμό και κινδυνεύουν περισσότερο από τους άντρες.

Αν αυτά τα γεγονότα αποτελούν έκπληξη για σας, θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι οι καρδιακές προσβολές συνήθως σχετίζονται περισσότερο με τους άνδρες παρά με τις γυναίκες. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν τις καρδιακές προσβολές για τους άνδρες δραματικές και ξαφνικές, αλλά για μια γυναίκα, τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι πιο ήπια. Μια γυναίκα θα μπορούσε ακόμη και να περάσει την καρδιακή προσβολή ως κάτι άλλο, όπως μια γρίπη.

Αυτά είναι μερικά κοινά προειδοποιητικά σημάδια της καρδιακής προσβολής στις γυναίκες:

1. Ασυνήθιστη κόπωση

Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένες τον περισσότερο καιρό, αλλά αυτό είναι μια ξαφνική ή έντονη κόπωση, που είναι ασυνήθιστη. Μην πάρετε αυτό το σύμπτωμα ελαφρά τη καρδία, ειδικά αν το συνοδεύουν και άλλα συμπτώματα.

2. Εφίδρωση και δύσπνοια

Αυτό περιλαμβάνει την εμφάνιση ξαφνινού κρύου ιδρώτα, το οποίο θα μπορούσε λανθασμένα να γίνει αντιληπτό ως ένα σύμπτωμα γρίπης. Παρακολουθήστε αν παρουσιάσετε αυτά τα συμπτώματα, ενώ ξεκουράζεστε ή αν συνεχίσουν να επιδεινώνονται μετά από άσκηση. Αν συνοδεύεται από πόνο στο στήθος, καλέστε ασθενοφόρο.

1

3. Πόνος σε άλλες περιοχές εκτός του στήθους

Ο πόνος δεν λαμβάνει χώρα πάντα στην περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα. Πόνος στο σαγόνι, πόνος στην πλάτη ή πόνος σε κάποιο χέρι θα μπορούσε να είναι μια έγκαιρη προειδοποίηση για καρδιακή προσβολή.

4. Ναυτία ή εμετός

Αυτά τα συμπτώματα επίσης εύκολα μπορούν να θεωρηθούν ως ενόχληση στο στομάχι ή κάποια άλλη λιγότερο σοβαρή ασθένεια. Ιδιαίτερα στις γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ναυτία ή εμετό, και είναι συμπτώματα καρδιακής προσβολής.

5. Πίεση στο στήθος

Αυτό το σύμπτωμα δεν είναι πάντα τόσο έντονο για τις γυναίκες. Θα μπορούσε να είναι μια δυσάρεστη πίεση ή πόνος στο κέντρο του στήθους σας, ή θα μπορούσε να είναι εντελώς ανύπαρκτος. Συνήθως διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά, ή επανέρχεται μετά από λίγο. Μερικές γυναίκες το έχουν περιγράψει σαν αίσθηση ενός σχοινιού που έχει δεθεί γύρω από την πλάτη τους.

Το πρόβλημα της αρτηριακής σκλήρυνσης

Μια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η ροή του αίματος που φέρνει το οξυγόνο στον καρδιακό μυ, μειώνεται ή διακόπτεται εντελώς. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αρτηρίες που τροφοδοτούν την καρδιά με αίμα μπορεί σιγά-σιγά να στενεύσουν από την συσσώρευση πλάκας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να υποστείτε καρδιακή προσβολή.

2

Προληπτικά μέτρα

1. Ελαττώστε την κατανάλωση ζάχαρης

Η υπερβολική ζάχαρη έχει ποικίλλες αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό σας, και μία από αυτές είναι ότι μειώνει την καλή χοληστερόλη και τα αυξημένα τριγλυκερίδια. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

2. Άσκηση

Μην το παρακάνετε, καθώς η έντονη καθημερινή δραστηριότητα αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, αλλά οι γυναίκες που ενσωματώνουν τη μέτρια άσκηση έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν ασκούνται καθόλου.

3. Υγιεινή διατροφή

Συμπεριλάβετε άφθονα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας και αυξήστε την κατανάλωση σκόρδου. Το σκόρδο είναι γνωστό ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αν δεν αντέχετε τη γεύση του μπορείτε εναλλακτικά να το λαμβάνετε με τη μορφή συμπληρώματος. Η έντονη φλεγμονή σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Βοηθήστε στην καταπολέμηση της φλεγμονής με κουρκουμίνη, την ένωση που δίνει στη κουρκούμη το κίτρινο χρώμα της. Είναι ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδες που έχει βρεθεί ότι μειώνει τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

4. Πάρτε συμπληρώματα

Καταναλώστε ιχθυέλαιο για να βοηθήσετε στη διαστολή των αρτηριών σας, για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Η βιταμίνη C προστατεύει τις αρτηρίες σας από βλάβη, η βιταμίνη Κ αποτρέπει την ασβεστοποίηση (σκλήρυνση των αρτηριών), που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καρδιακές προσβολές στις γυναίκες, δείτε αυτό το βίντεο:

Credit: Davidwolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: