9 Εκπληκτικά Πράγματα που συμβαίνουν στο Σώμα μας, όταν σταματάμε να Φοράμε Σουτιέν. Το #6 είναι Χρυσός! - Fanpage

9 Εκπληκτικά Πράγματα που συμβαίνουν στο Σώμα μας, όταν σταματάμε να Φοράμε Σουτιέν. Το #6 είναι Χρυσός!

Ως γυναίκες διδασκόμαστε από εφηβική ηλικία, ότι το να φοράμε σουτιέν είναι το πρέπον. Το σουτιέν ανορθώνει στο στήθος, μας δείχνει πιο ελκυστικές και είναι πιο κατάλληλο όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Αλλά θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι υπάρχουν κάποια απροσδόκητα οφέλη αν δεν φοράτε το σουτιέν περιστασιακά ή και μόνιμα.

1. Βελτιώνει το σχήμα του στήθους

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, αν δεν φοράμε σουτιέν δεν προκαλεί το στήθος να «κρέμεται». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας γαλλικής μελέτης, δείχνουν ότι το σουτιέν προκαλεί το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας στο στήθος να χάνει το σχήμα του με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με τη μελέτη, η στήριξη του σουτιέν αποδυναμώνει τους μύες στο στήθος, κάνοντας το να πέφτει.

2. Κοιμάστε καλύτερα το βράδυ

1

Ο ύπνος με σουτιέν είναι κάτι που αποδοκιμάζουν οι γιατροί. Αυτή η συνήθεια μπορεί δυνητικά να προκαλέσει καρκίνο του μαστού. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι κάτι τέτοιο προκαλεί δυσφορία και διαταράσσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς.

3. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος

Τα σφιχτά σουτιέν εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος γύρω από το στήθος και τον θώρακα, συμπιέζοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει καρδιοαγγειακά προβλήματα.

4. Βελτιώνει την υγεία του στήθους

2

Αν σταματήσετε να φοράτε σουτιέν, θα βελτιώσει την υγεία του στήθους με επιπλέον τρόπους. Εκτός από την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ο ιδρώτας και η βρωμιά πλέον δε θα έρχονται σε επαφή με το σφιχτό σουτιέν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, ερεθισμό, ακόμα και ακμή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σουτιέν που δεν είναι το νούμερό σας ή έχουν μπανέλες που προκαλούν πόνο, σφίγγουν πολύ το θώρακα και προκαλούν δυσφορία. Φορέστε σουτιέν που σας ταιριάζει ή σταματήστε να το φοράτε εντελώς.

5. Εξοικονομήστε χρήματα

Τα σουτιέν είναι ακριβά! Τα χρήματα που θα δίνατε για ένα σουτιέν μπορούν να εξοικονομηθούν ή να επενδύσετε σε κάτι άλλο σημαντικό για σας!

6. Δυναμώνει το στήθος σας

3

Υπάρχει η πεποίθηση ότι το σουτιέν μας προστατεύει από την βαρύτητα του στήθους και ότι αναπόφευκτα το στήθος θα πέσει. Ωστόσο, συμβαίνει το αντίθετο όταν σταματάμε να φοράμε σουτιέν. Οι μύες του στήθους καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια και το στήθος ενδυναμώνεται. Κατά συνέπεια, το μέγεθος του στήθους μεγαλώνει μέχρι και ένα νούμερο!

7. Ενισχύει την ανάπτυξη υγιούς ιστού του στήθους

Ως μέρος της γαλλικής έρευνας που αναφέρθηκε προηγουμένως, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι φορώντας σουτιέν εμποδίζει την ανάπτυξη υγιούς ιστού του στήθους. Ο υγιής ιστός στήθους στηρίζει το στήθος και ενδυναμώνει τους μύες, και κατά συνέπεια το στήθος γίνεται πιο σφιχτό, στρογγυλό και ανορθωμένο.

8. Άνεση

4

Για πολλές γυναίκες, η άνεση αποτελεί τον πιο σημαντικό λόγο να βγάλουν το σουτιέν τους. Τι καλύτερο αίσθημα να βγάλετε το σουτιέν σας έπειτα από μια κουραστική μέρα;

9. Βελτιώνει την αναπνοή

Όταν αφαιρούμε ένα σφιχτό σουτιέν, αμέσως η αναπνοή μας βελτιώνεται και η εισροή οξυγόνου επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: