9 Πράγματα που Φοβούνται ΟΛΕΣ οι Γυναίκες όταν μένουν έγκυες για Πρώτη Φορά. - Fanpage

9 Πράγματα που Φοβούνται ΟΛΕΣ οι Γυναίκες όταν μένουν έγκυες για Πρώτη Φορά.

Η μητρότητα είναι κάτι ιερό για κάθε γυναίκα όμως γεννά και πολλούς φόβους και αμφιβολίες. Οι γυναίκες που κυοφορούν για πρώτη φορά δυσκολεύονται να κατανοήσουν την πρωτόγνωρη κατάσταση που βρίσκονται και είναι επόμενο να τις καταλάβουν κάποιοι φόβοι.

Παρουσιάζουμε τους πιο κοινούς φόβους που βιώνουν οι περισσότερες μελλοντικές μητέρες κατά την πρώτη τους εγκυμοσύνη.

Αν χάσω τη δουλειά μου κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας;

1

Αν το αφεντικό μου βρει αντικαταστάτη, που θα πιστεύει θα είναι πιο αποτελεσματικός από μια γυναίκα που μόλις επέστρεψε από την άδεια μητρότητας; Υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι οι μητέρες ανησυχούν περισσότερο για τα παιδιά τους, παρά για την καριέρα τους.

Θα νιώσω ποτέ ξανά άνετα με το σώμα μου;

2

Το γυναικείο σώμα περνάει από πολλαπλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η νέα μητέρα χρειάζεται χρόνο για να νιώσει καλά με το σώμα της ξανά. Η μεταβατική περίοδος δημιουργεί ανασφάλειες με την αυτοπεποίθηση, την εμφάνιση και τον σωματότυπο.

Όσο κυοφορώ, ο σύζυγός μου θα νιώσει έλξη για άλλες γυναίκες;

3

Είναι φυσικό η γυναίκα να απαιτεί περισσότερη φροντίδα και προσοχή από τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αν εκείνος κοιτάζει άλλες γυναίκες, τότε είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει γκρίνια και ανασφάλεια από την εγκυμονούσα γυναίκα του.

Αν έχουμε στενή επαφή, θα πληγωθώ εγώ ή το μωρό;

4

Ενώ πολλές γυναίκες λένε ότι το σεξ είναι πολύ καλύτερο μετά την εγκυμοσύνη, ο φόβος της στενής επαφής είναι μία επιπλέον ανησυχία.

Έχω πολλές ανησυχίες και άγχος

5

Συχνά οι εγκυμονούσες ανησυχούν για την υγεία του μωρού τους και γενικά για το παραμικρό.

Θα μπορέσω να το κρατήσω όπως πρέπει;

6

Το μωρό σας είναι το πιο όμορφο και ευάλωτο πλάσμα που έχετε δει ποτέ και σας πιάνει ξαφνικά ο φόβος πως να το κρατήσετε σωστά.

Θα μπορέσω να ταΐσω το μωρό μου όπως πρέπει;

7

Οι περισσότερες μητέρες που θηλάζουν ανησυχούν γι’ αυτό. Είναι δύσκολο να κρίνετε πόσο πολύ τρώει το μωρό σας ή να παρακολουθείτε πόσο συχνά πεινάει. Εντέλει, θα βρουν τον τρόπο τους να σας ειδοποιήσουν ότι πεινάνε και ότι είναι ώρα για τάισμα.

Ο άντρας μου θα αρχίζει να γκρινιάζει;

8

Ο άντρας μου είναι ήρεμος άνθρωπος και γίνεται ευέξαπτος όταν ακούει το μωρό να κλαίει, αντί να με βοηθήσει να χειριστώ το κλάμα…Ε λοιπόν κάντε του δώρο ένα βιβλίο με γονικές συμβουλές αμέσως!

Θα πεθάνω από εξάντληση;

9

H γέννα δεν είναι παιχνιδάκι, θα εξαντληθείτε σωματικά και πνευματικά, αλλά δε θα πεθάνετε. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένας αγαπητός σύζυγος, μερικοί συγγενείς και λίγη βοήθεια στο σπίτι και όλα πάνε καλά!

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: