Γυναίκες ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Πραγματική Αιτία για την Εμφάνιση Καρκίνου της Μήτρας Είναι... - Fanpage

Γυναίκες ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Πραγματική Αιτία για την Εμφάνιση Καρκίνου της Μήτρας Είναι…

Η γνώση των σημαδιών και των αιτιών ορισμένων ασθενειών, είναι ένας τρόπος να ενημερωνόμαστε για το σώμα μας. Η ενημέρωση είναι το κλειδί για την προστασία της υγείας μας!

Αν και ο καρκίνος είναι μια τρομερή ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο να τον πάθετε. Για τις γυναίκες, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος γυναικολογικός καρκίνος, μετά από αυτόν της μήτρας.

Σε αυτό το βίντεο, η Dr. Evelyn Minaya εξηγεί την αιτία του του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και μερικούς τρόπους για να τον αποτρέψετε.

Πρόκειται για μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, αλλά μερικές φορές δεν παρουσιάζει σημάδια ή συμπτώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μόλυνση φεύγει από μόνη της. Σε άλλες, ο HPV μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο ή κονδυλώματα. Εκτός από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο HPV συνδέεται επίσης με τον καρκίνο του αιδοίου, του στόματος ή του πρωκτού.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι HPV που ευθύνονται για το 70% των περιπτώσεων του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας πλήττει συνήθως τις γυναίκες μέσης ηλικίας, μεταξύ των ηλικιών 40-60 ετών, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει και γυναίκες πολύ νεότερες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, εξακολουθεί να είναι επιτακτική ανάγκη οι γυναίκες άνω των 60 ετών να συνεχίσουν να εξετάζονται, καθώς πάνω από το 15% των νέων περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αφορά σε γυναίκες άνω των 65 ετών.

Το τεστ Παπανικολάου, είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για την ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυελικό πόνο ή κολπική αιμορραγία. Οι γυναίκες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για αυτόν τον τύπο καρκίνου, είναι εκείνες που καπνίζουν, χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ή έχουν πολλαπλούς συντρόφους.

Για να αποτρέψετε τις πιθανότητές σας να πάθετε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η Dr. Minaya συνιστά να κάνετε τακτικές εξετάσεις. Αν το τεστ παπ δείχνει προκαρκινικά κύτταρα ή καρκινικά κύτταρα στον τράχηλο, ο γιατρός σας θα καθορίσει το καλύτερο πρωτόκολλο θεραπείας.

Η γιατρός προτείνει επίσης το εμβόλιο HPV. Το εμβόλιο HPV είναι διαθέσιμο για γυναίκες και άνδρες ηλικίας μεταξύ 9 και 26 ετών και εμποδίζει το άτομο να μολυνθεί από τον ιό HPV. Μιλήστε με το γιατρό σας για λεπτομέρειες σχετικά με το εμβόλιο.

1

Τέλος, η γιατρός μιλά για το ασφαλές σεξ, μόνο με τη χρήση προφυλακτικού.

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: