Πως να χτενίζετε τα μαλλιά σας - Fanpage

Πως να χτενίζετε τα μαλλιά σας

Πρέπει να χτενίζουμε τα μαλλιά μας, τουλάχιστον μία φορά κάθε μέρα.

Το πιο σημαντικό χτένισμα είναι το πρωινό. Επίσης και το βραδινό χτένισμα των μαλλιών καθώς και το βούρτσισμα σε όλες τις κατευθύνσεις για 4-5 λεπτά είναι μια συνήθεια κάνει πολύ καλό στα μαλλιά μας.

Τις περισσότερες, χτενίζουμε τα μαλλιά μας με μια χτένα. Πρέπει να είναι φαρδιά και όχι με αιχμηρά δόντια, ώστε να μην τραβάει την τρίχα και να μη βλάπτει το δέρμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για γυναίκες με πυκνά μαλλιά. Οι πλέον κατάλληλες χτένες κατασκευάζονται από κέρατο ή πλαστικό. Θα πρέπει να αποφεύγετε μεταλλικές χτένες και βούρτσες για τα μαλλιά σας. Για κοντά μαλλιά, αν δεν είναι πολύ μπερδεμένα, χτενίζονται από τις ρίζες προς τις άκρες.

Τα μακριά μαλλιά πρέπει να χτενίζονται πάντα από τις άκρες προς τις ρίζες, και θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά, χωρίς δυνατό τράβηγμα. Μετά το ξέμπλεγμα το χτένισμα θα πρέπει να συνεχιστεί λίγα λεπτά ακόμη. Έτσι, εξαπλώνεται η λιπαρότητα του δέρματος από τις ρίζες σε όλο το μήκος των μαλλιών και γίνονται λαμπρά, ελαστικά και μη-εύθραυστα.

Τα κανονικά μαλλιά είναι λεία, λαμπερά και υγιή, ενώ τα ξηρά είναι εύθραυστα και χωρίς λάμψη. Τα άκρα αποκτούν εύκολα ψαλίδα. Κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν βούρτσα για χτένισμα για την καλύτερη διάδοση της φυσικής λιπαρότητας του δέρματος. Η βούρτσα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από σκληρές τρίχες ή μαλακά πλαστικά. Η βούρτσα έχει το πλεονέκτημα να επιτρέπει – όταν τα μαλλιά δεν χτενίζονται δυνατά – να γίνεται μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού και βοηθά την κυκλοφορία του αίματος σε αυτό και, συνεπώς, την καλύτερη ποιότητα των μαλλιών. Κάνουμε το βούρτσισμα προς όλες τις κατευθύνσεις της κεφαλής από τις ρίζες προς τις άκρες.

Μπορείτε να βάλετε περίπου δέκα σταγόνες λάδι (ελαιόλαδο ή άλλο) στην παλάμη σας, βάζοντας λίγο στη βούρτσα πριν το βούρτσισμα.
Εάν, μετά το βούρτσισμα των μαλλιών σας με λαδωμένη βούρτσα, εμφανιστεί κνησμός ή πάρα πολύ λιπαρότητα, 1-2 φορές την εβδομάδα στην επιδερμίδα του κεφαλιού θα πρέπει να τρίβετε αραιωμένο χυμό λεμονιού (χυμό από 1 λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό) ή με βορικό νερό (1 κουταλάκι του βορικού οξέος σε μισό ποτήρι βραστό νερό).

Χτένες και βούρτσες πρέπει να πλένονται συχνά με σαπούνι ή αραιωμένη αμμωνία (1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία σε ένα ποτήρι νερό) και να απολυμαίνονται με οινόπνευμα ή κολόνια.

Το καλύτερο είναι κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του χτένα. Μια κοινή χτένα μπορεί να διευκολύνει τη διάδοση διαφόρων λοιμώξεων.

Αφήστε το σχόλιο σας: