Έβαζαν από το Σχολείο την Κόρη της να κάνει Εργασίες στο Σπίτι. Δείτε το e-mail που έστειλε και Άφησε άγαλμα τους Δασκάλους! - Fanpage

Έβαζαν από το Σχολείο την Κόρη της να κάνει Εργασίες στο Σπίτι. Δείτε το e-mail που έστειλε και Άφησε άγαλμα τους Δασκάλους!

Τα διαλείμματα στο σχολείο γίνονται όλο και μικρότερα και ο όγκος εργασίας όλο και μεγαλύτερος. Έτσι, τα παιδιά έχουν όλο και λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Είναι καλό αυτό για τα παιδιά μας; Μια μητέρα διαφωνεί. Όταν η 10χρονη κόρη της Bunmi Laditan άρχισε να έχει πόνους στο στήθος και να ξυπνά στη μέση της νύχτας, η Laditan αποφάσισε ότι αυτό ήταν.

Παρ’όλο που στην κόρη της αρέσει να μαθαίνει μόνη της, η μητέρα της έστειλε ένα e-mail στο σχολειό της κόρη της για να ενημερώσει ότι δεν θα έκανε πλέον τις εργασίες για το σπίτι. Μαζί με το e-mail έκανε και μια viral δημοσίευση στο Facebook σχετικά με το θέμα.

«Το παιδί μου έχει τελειώσει με τις εργασίες για το σπίτι. Μόλις έστειλα ένα e-mail στο σχολείο της ενημερώνοντας ότι θα “μειώσει δραστικά” τις ασκήσεις, αλλά το είπα από ευγένεια, γιατί δεν θα ξανακάνει ποτέ τίποτα. Στην 10χρονη κόρη μου αρέσει να μαθαίνει. Διαβάζει από μόνη της 10-12 βιβλία το χρόνο και κάνει έρευνα για τα πράγματα που την ενδιαφέρουν.

Κάνει μαθήματα κώδικα, της αρέσει η ζωγραφική και κάτι που ονομάζεται Roblox, αλλά δεν το καταλαβαίνω καλά. Αλλά τα τελευταία 4 χρόνια παρατήρησα ότι αγχώνεται όλο και περισσότερο όσον αφορά το σχολείο. Και με το αγχωμένη εννοώ ότι έχει πόνους στο στήθος, ξυπνάει νωρίς και φοβάται γενικά το σχολείο.

Πάει σχολείο από τις 8:15 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, γι’αυτό ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί να έχει 2-3 ώρες διάβασμα μετά;
Βγάζει νόημα το να διαβάζει μέχρι τις 6:30, μετά να τρώει βραδινό και να έχει μια ώρα για ξεκούραση (ή για να ολοκληρώσει το διάβασμα) πριν πέσει για ύπνο;

Δεν είναι σημαντικός ο χρόνος με την οικογένεια; Ο χρόνος που περνά ένα παιδί χαλαρώνοντας στο σπίτι δεν είναι σημαντικός; Ή πρέπει να γίνει εργασιομανής από τα 10 της; Γνωρίζατε ότι στην Φινλανδία το διάβασμα στο σπίτι απαγορεύεται; Και ότι έχουν το υψηλότερο ποσοστό φοιτητών στην Ευρώπη;

Τα παιδιά δεν χρειάζονται ώρες διαβάσματος για να πετύχουν κι όμως κάνουμε λες και το να κάθονται στο τραπέζι της κουζίνας μετά από μια γεμάτη μέρα έχει νόημα. Δεν έχει νόημα. Τα παιδιά χρειάζονται χαλάρωση μετά το σχολείο όπως οι ενήλικες χρειάζονται χαλάρωση μετά την δουλειά. Πρέπει να παίζουν με τα αδέρφια τους.

Πρέπει να δένονται με τους γονείς τους σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όχι σε μια ατμόσφαιρα που είναι όλοι αγχωμένοι με τα κλάσματα γιατί – έκπληξη – δεν είμαι δασκάλα. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο να απολαύσουν την παιδική τους ηλικία ή έχουν μόνο τα Σαββατοκύριακα (αν και διαβάζουμε τις Κυριακές).

Το παιδί μου έχει τελειώσει με το διάβασμα του σχολείου. Αν το σχολείο αποφασίσει να την τιμωρήσει γι’αυτό, τότε θα πρέπει να βρω έναν τρόπο να κάνει μαθήματα στο σπίτι. Είμαι πολύ αγχωμένη, γιατί παρ’όλο που δουλεύω από το σπίτι, όντως δουλεύω. Επίσης, έχω ένα 3χρονο που πηγαίνει σχολείο μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Και ένα 7χρονο στην δευτέρα. Θα χρειαστεί να προσλάβω δάσκαλο για να με βοηθήσει και να βρω γονείς που κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να πετύχουν. Παρ’όλο που πιστεύω στην εκπαίδευση, δεν πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ρουφάνε την ζωή ενός παιδιού.

Δεν με νοιάζει αν μια μέρα πάει στο Harvard. Θέλω να είναι έξυπνη, μορφωμένη, ευγενική, εμπνευσμένη, φιλεύσπλαχνη, πνευματώδης και να έχει ισορροπία στην ζωή της. Θέλω να είναι συναισθηματικά και ψυχικά υγιής. Θέλω να ξέρει ότι η δουλειά δεν είναι όλη η ζωή, αλλά μέρος της.

Η δουλειά δεν θα σε γεμίσει. Δεν θα σε κρατήσει ζεστή – η οικογένεια, οι φίλοι, η κοινωνία και το να είσαι καλό άτομα θα το κάνουν αυτό. Υποθέτω το σχολείο της θα επικοινωνήσει αύριο. Πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Αλλά από εδώ και πέρα, σε αυτό το σπίτι δεν θα γίνονται εργασίες για το σπίτι και δεν με νοιάζει ποιος το ξέρει. Το παιδί μου πρέπει να είναι παιδί.»

Διαβάστε και το e-mail που έστειλε στο σχολείο της κόρης της:

«Γεια σας δάσκαλοι της Maya,

Η Maya θα μειώσει δραστικά το διάβασμα που κάνει στο σπίτι φέτος. Είναι πολύ αγχωμένη και έχει αρχίσει να εμφανίζει σωματικά συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος και ξύπνημα στις 4 το πρωί ανησυχώντας για τον όγκο εργασιών που έχει να κάνει.

Δεν έχει κενά και απολαμβάνει το σχολείο. Συμβουλευτήκαμε έναν δάσκαλο και ένα ψυχολόγο και μας είπαν να μειώσει τον όγκο εργασίας. Το διάβασμα για 2-3 ώρες μετά το σχολείο κάθε μέρα της αφήνει λίγο χρόνο να είναι παιδί και να απολαμβάνει τις οικογενειακές στιγμές. Δεν θέλουμε να πάθει κατάθλιψη εξαιτίας αυτού.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.
Θερμά, Bunmi»

Η Bunmi πρόσθεσε ακόμη:

«Δεν κατηγορώ τους δασκάλους της σε καμία περίπτωση. Είναι απίθανοι και ξέρω ότι πρέπει να κάνουν κάποια πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί για το παιδί και την οικογένεια μου. Δεν μπορώ να την βλέπω να κουράζεται και να γεμίζει με τόσο άγχος από τα 10 της.

Ο μπαμπάς της (ο οποίος είναι πολύ καλός συμπεριφορικός ψυχολόγος) κι εγώ δουλέψαμε σκληρά για να μειώσουμε το άγχος της, αλλά πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Δεν μιλάω με τα παιδιά μου πολύ, γιατί προσπαθώ να σεβαστώ την ιδιωτικότητα τους, αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι γι’αυτό. Κάτι πρέπει να αλλάξει.»

3

Η κίνηση της Bunmi έλαβε πολλά υποστηρικτικά σχόλια από δασκάλους και όχι μόνο που θεωρούν ότι τα παιδιά έχουν υπερβολικό όγκο εργασίας για το σπίτι από νεαρή ηλικία.

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: boredpanda.com

Αφήστε το σχόλιο σας: