Για ποιους λόγους να μην έχουν τα παιδιά σας smartphone - Fanpage

Για ποιους λόγους να μην έχουν τα παιδιά σας smartphone

Αν τα παιδιά σας σας παρακαλάνε να τους αγοράσετε κινητό τηλέφωνο, να ξέρετε πώς δεν είστε οι μόνοι.
Είναι γεγονός πώς στις μέρες μας, είτε για λόγους ανάπτυξης, είτε λόγω ανησυχίας των γονέων, τα παιδιά έχουν στην τσέπη τους κινητό τηλέφωνο σε πολύ μικρή ηλικία.
Ωστόσο, αν το ένστικτό σας λέει ότι είναι ακόμα πολύ μικρά για κινητό τηλέφωνο, τότε μάλλον θα πρέπει να το εμπιστευτείτε, για τους παρακάτω λόγους.

Εντολές του γιατρού
Τα παιδιά σήμερα περνούν κατά μέσο όρο επτά ώρες την ημέρα σε μέσα ψυχαγωγίας. Είναι η δουλειά σας ως γονείς να το διαχειρίζεστε, να το παρακολουθείτε και να περιορίσετε αυτές τις ώρες όσο εσείς νομίζετε.
Αν όμως πάρετε στο παιδί ένα smartphone, δεν θα μπορείτε να το ελέγχετε όσο χρειάζεται και αφήνετε τις ενέργειές στην τύχη τους.

Ο κίνδυνος του Διαδικτύου
Με ένα smartphone μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στα social media και στο Διαδίκτυο χωρίς να ξέρετε τι αναζητήσεις κάνουν και ποιες σελίδες επισκέπτονται.

Η κοινωνική τους ζωή επαναπροσδιορίζεται
Σίγουρα, η τεχνολογία μας συνδέει με τους υπόλοιπους με μεγαλύτερη ευκολία. Αλλά μπορεί να κάνει την επικοινωνία υπερβολικά εύκολη.
Το chat για παράδειγμα αντικαθιστά την βόλτα έξω με κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο για να πούμε τα νέα μας. Και πώς θα αισθάνονται τα παιδιά στο μέλλον, ενδεχομένως σε μια τηλεφωνική επικοινωνία, όταν έχουν μάθει να λένε τα νέα τους στέλνοντας μήνυμα;

Οι εφαρμογές είναι στη διάθεσή τους (σοβαρά τρομακτικό)
Τα παιδιά εύκολα μπορούν να παρασυρθούν και να κατεβάσουν εφαρμογές που δεν είναι κατάλληλες για την ηλικία τους.

Μεγάλος κίνδυνος το bulling μέσω Διαδικτύου
Πέραν, του εκφοβισμού πρόσωπο με πρόσωπο, τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι περιπτώσεις του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying). Ένα Smartphone λοιπόν, διευκολύνει στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αναβάλλετε το όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο εθισμός ξεκινά από νωρίς
Το ίδιο το παιδί που δεν μπορεί να αποχωριστεί μια εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε ένα εξαρτημένο χρήστη του YouTube και αργότερα στην αποστολή των γραπτών μηνυμάτων. Ο χρόνος στην οθόνη είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής τους, αλλά όσο περισσότερο μπορείτε να το ελέγξετε, τόσο το καλύτερο.

Αφήστε το σχόλιο σας: