Γονείς Προσοχή: Έβαλε την Κόρη της για Ύπνο και λίγα λεπτά αργότερα η Μικρή είχε Πέσει από το Παράθυρο! - Fanpage

Γονείς Προσοχή: Έβαλε την Κόρη της για Ύπνο και λίγα λεπτά αργότερα η Μικρή είχε Πέσει από το Παράθυρο!

Η Amber Boone μόλις είχε βάλει την 3 ετών κόρη της, Aubrey, για ύπνο, όταν ο γείτονάς της άρχισε να χτυπάει την πόρτα. Το επόμενο πράγμα που άκουσε την έστειλε πανικόβλητη έξω στο δρόμο, όπου την περίμενε ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονέα…

Όπως αναφέρει το KTVB News, η Boone ετοιμαζόταν να γιορτάσουν την Ημέρα Μνήμης και μόλις είχε βάλει την κόρη της να κοιμηθεί στον επάνω όροφο του σπιτιού τους. Όταν άκουσε το σφυροκόπημα στην πόρτα, δεν είχε ιδέα ότι η Aubrey βρισκόταν σε κίνδυνο.

Είχα δουλειές να κάνω και δεν περίμενα επισκέπτες σύντομα“, ανέφερε η Boone στο KTVB. “Αναρωτιόμουν ποιος μπορεί να χτυπούσε την πόρτα σαν τρελός, αλλά πριν καν φτάσω στα μισά της διαδρομής, εισέβαλε μέσα και είπε ‘νομίζω ότι η κόρη σας έπεσε, νομίζω ότι έπεσε!’

KTVB News
KTVB News

Η Boone έτρεξε έξω και είδε την Aubrey να κείτεται στο γκαζόν. Το νήπιο είχε πέσει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου, με αποτέλεσμα να υποφέρει από κάταγμα στο κρανίο και άλλα σοβαρά τραύματα.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω κοντά της και να σιγουρευτώ ότι δεν είχε χάσει τις αισθήσεις της, να δω αν είχε κάποιο άλλο τραύμα και να βεβαιωθώ ότι θα παραμείνει ακίνητη“, δήλωσε η Boone.

Η Aubrey μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίου Λουκά στο Boise και παρότι η θεραπεία της ξεκίνησε άμεσα, θα χρειαστούν μήνες για να επουλωθούν όλα τα σπασμένα οστά της.

Παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους ατυχήματα είναι εύκολο να προληφθούν, οι πτώσεις από παράθυρο προκαλούν χιλιάδες τραυματισμούς κάθε χρόνο. Σύμφωνα με το Safe Kids Worldwide, 8 παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω, πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω μιας τέτοιας πτώσης και επιπλέον 3.300 έχουν τραυματιστεί. Στην πραγματικότητα, πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για να κάνει τα παράθυρα του σπιτιού ασφαλή για τα παιδιά.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας συνιστά στους γονείς να τηρούν τα ακόλουθα πράγματα όταν πρόκειται για παράθυρα, ειδικά σε πολυώροφα κτίρια:

  • Να επιβλέπουν τα παιδιά τους ανά πάσα στιγμή και να μην τα αφήνουν να παίζουν κοντά σε παράθυρα.
  • Τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά και κλειδωμένα αν τα παιδιά είναι παρόντα.
  • Αν ένα παράθυρο είναι ανοιχτό, να είστε σίγουροι ότι είναι μακριά από το παιδί ή βάλτε τα στην ανάκλιση.
  • Μην βασίζεστε στις σίτες. Στόχος τους είναι να κρατούν τα ζωύφια και τα έντομα έξω, όχι ένα παιδί μέσα.
  • Μην τοποθετείτε έπιπλα κοντά σε παράθυρα, καθώς αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει τα παιδιά να ανεβαίνουν επάνω τους και τελικά να πέσουν έξω από το παράθυρο.
  • Μην αφήνετε τα παιδιά να πηδάνε στα κρεβάτια ή να παίζουν πάνω σε έπιπλα.
  • Για κάνετε ένα παράθυρο ασφαλές για παιδιά, πρέπει να εγκαταστήσετε κάτι που θα το αποτρέπει από το να ανοίγει εύκολα ή που θα περιορίζει το πόσο πολύ ανοίγει.

Επιπλέον, το Safe Kids συνιστά την εγκατάσταση κάγκελων στα παράθυρα για να αποφύγετε τις κατά λάθος πτώσεις. Αυτά τα ειδικά κάγκελα τοποθετούνται όταν εσείς θέλετε και μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι γονείς ενθαρρύνονται επίσης να γνωρίζουν τους κινδύνους των κορδονιών που χρησιμοποιούνται για περσίδες και κουρτίνες, αιτίες οι οποίες προκαλούν τον στραγγαλισμό – κατά μέσο όρο – ενός παιδιού το μήνα.

Τώρα που είναι ενήμερη για τους κινδύνους, η Amber Boone ελπίζει ότι και άλλοι γονείς θα λάβουν υπόψη τους τις συμβουλές των ειδικών και θα βεβαιωθούν ότι τα ασφαλή παράθυρα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους.

Credits: Trends Feed

Αφήστε το σχόλιο σας: