Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Μήπως το Μωρό σας Κλαίει ασταμάτητα και χωρίς Προφανή λόγο; Αν Ναι, τότε ελέγξτε τις Πατούσες του! - Fanpage

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Μήπως το Μωρό σας Κλαίει ασταμάτητα και χωρίς Προφανή λόγο; Αν Ναι, τότε ελέγξτε τις Πατούσες του!

Πολλοί γονείς φοβούνται μια κατάσταση, όπου δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί κλαίει ένα μικρό μωρό. Είναι ταϊσμένο, καθαρό και υγιές, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορεί να κοιμηθεί και είναι ανήσυχο. Θα σας εφιστήσουμε την προσοχή για ένα θέμα που είναι δυνητικά επικίνδυνο για την υγεία του μωρού και δυστυχώς δεν γνωρίζει η πλειοψηφία των γονιών.

We had a big scare yesterday. Ended up at the Childrens’ Hospital St Francis again with Ann. This time it was a #hairtourniquet Please tag anyone you know that is a parent or soon to be parent. This is when a hair gets wrapped around a finger toe, or other extremity, and gets so tight it cuts off circulation. It can even result in amputation if not caught soon enough. A hair, for unexplained reasons, does this when feet are in footies or hands in mittens and there is repetitive movement. Check your baby’s toes and fingers often. Hair has the ability to stretch when wet, then shrinks when it dries. For this reason hair tourniquets are so dangerous. Praising God again for His grace, a mother’s instinct, and my hearing of another story that led me to my instinct the day before. #babies #baby #newborns #newmom #moms #motherhood #hair #fingers #toes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Good Land Homestead (@thegoodlandhomestead) στις

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι μια τρίχα που κατέληξε μέσα στο παιδικό καλτσάκι. Η τρίχα μπορεί να τυλιχτεί σφιχτά γύρω από το δάχτυλο του μωρού, εξαιτίας των ακανόνιστων κινήσεων που κάνουν τα μωρά. Μια τέτοια τρίχα προκαλεί έντονο πόνο και εμποδίζει τη κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακρωτηριασμό των δακτύλων, αν η τρίχα δεν παρατηρηθεί άμεσα. Με την πάροδο του χρόνου η ορατότητα της τρίχας γίνεται πιο δύσκολη, επειδή το δέρμα γύρω από αυτή πρήζεται. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «σύνδρομο αιμοστατικής περίδεσης τρίχας».

Ο Scott και η Jessica Walker είναι νέοι γονείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο. Η μικρή τους κόρη έκλαιγε όλη την ημέρα, αν και φαινομενικά δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος. Η Jessica αφαίρεσε τις κάλτσες του μωρού με την ελπίδα ότι αυτό θα την ηρεμούσε, και τυχαία παρατήρησε ότι ένα δάχτυλο στο πόδι του μωρού ήταν άσχημα πρησμένο και κόκκινο. Όπως αποδείχθηκε, η αιτία ήταν μια τρίχα που είχε τυλιχτεί γύρω από το δάχτυλο. Χρησιμοποίησε τσιμπιδάκι φρυδιών και ένα μεγεθυντικό φακό για να την αφαιρέσει.

1

Αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά πολλοί γονείς σε όλο τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα. Διαδώστε το στους φίλους σας που είναι γονείς!

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: