Καινούρια Μόδα θέλει τις Νέες Μαμάδες να Βάζουν τα Νεογέννητα Μωρά τους σε Χάρτινα Κουτιά. Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας! - Fanpage

Καινούρια Μόδα θέλει τις Νέες Μαμάδες να Βάζουν τα Νεογέννητα Μωρά τους σε Χάρτινα Κουτιά. Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας!

To να βάλετε το μωρό σας να κοιμηθεί σε ένα χαρτοκιβώτιο μπορεί να ακούγεται παράξενη πρακτική, αλλά οι Φινλανδοί το συνιστούν. Στη Φινλανδία, κάθε νέα μητέρα αποκτά ένα «baby box» γεμάτο προμήθειες.

Τα πάντα από ρουχαλάκια, πάνες, παιχνίδια, πιπίλες και όλα τα απαραίτητα περιέχονται στο χαρτοκιβώτιο.  Αυτό το κουτί έχει και κάτι ακόμα σημαντικό, ένα στρωματάκι, που χάρη σε αυτό το μωρό μπορεί να κοιμάται με ασφάλεια στο κουτί.

Τα κουτιά κάνουν περισσότερα από το να παρέχουν απλά στις νέες μητέρες τα απαραίτητα. Από τότε που ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα στη Φινλανδία το 1938, η βρεφική θνησιμότητα έχει μειωθεί από τους 65 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις, στις 3,3 τις πιο πιο χαμηλές τιμές σε όλο τον κόσμο.

Η επιτυχία του προγράμματος έχει εμπνεύσει να ξεκινήσουν παρόμοιες εκστρατείες σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά.

1

Σύμφωνα με το «baby box» είναι ένα ιδανικό μέρος για να κοιμάται το μωρό τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά βρεφικά έπιπλα, που όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

2

Αυτά τα κουτιά βοηθούν στη μείωση του κινδύνου του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

3

Τι πιστεύετε για το «baby box»; Θεωρείτε ότι είναι αποτελεσματικό;

5

Credit: Diply

Αφήστε το σχόλιο σας: