Προφυλάξτε το μωρό σας από αυτές τις τροφές! - Fanpage

Προφυλάξτε το μωρό σας από αυτές τις τροφές!

Είναι κάποιες τροφές που ενώ για εμάς τους μεγάλους είναι όχι απλώς ανώδυνες αλλά και απαραίτητες, για τα μωρά είναι εντελώς απαγορευτικές. Τουλάχιστον πριν κλείσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Αλάτι

Το αλάτι που υπάρχει ήδη στο μητρικό γάλα ή φόρμουλα είναι αρκετό για τα μωρά. Το αλάτι λαμβάνεται από μωρά μέχρι ενός έτους από τις ίδιες τις τροφές που τρώει και δεν πρέπει να μπαίνει επιπλέον στο φαγητό του. Για παράδειγμα ένα μωρό που είναι δέκα μηνών και τρώει κοτόπουλο αλεσμένο με διάφορα λαχανικά, παίρνει την ποσότητα που χρειάζεται σε νάτριο καθώς τόσο το κρέας όσο και τα λαχανικά περιέχουν με φυσικό τρόπο το νάτριο.
Γιατί είναι απαγορευτικό: Η προσθήκη αλατιού πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά του μωρού, καθώς δεν είναι ακόμα τόσο ώριμα για να διυλίσουν το επιπλέον αλάτι.

Τι να προσέξετε: Να θυμάστε ότι το αλάτι μπορεί να είναι κρυμμένο σε πολλά τυποποιημένα προϊόντα. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε μπουκάλια με νερό σιγουρευτείτε ότι το νερό δεν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Αφήστε το σχόλιο σας: