11 Σοβαρά Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Παιδιά όταν οι Γονείς του Μαλώνουν συνέχεια. Μεγάλη Προσοχή στο #8! - Fanpage

11 Σοβαρά Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Παιδιά όταν οι Γονείς του Μαλώνουν συνέχεια. Μεγάλη Προσοχή στο #8!

Όταν ένα παιδί μένει σε ένα αρνητικό και τοξικό περιβάλλον για αυτό, τότε κινδυνεύει να κουβαλήσει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και στην ενήλικη ζωή του. Η διαρκής διαμονή σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μπορεί να κάνει το παιδί δυστυχισμένο και γεμάτο μίσος.

Δείτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που μεγαλώνουν με καταχρηστικούς γονείς:

1. Κακή κατασκευή!

1

Το βίαιο περιβάλλον στο σπίτι, δημιουργεί ένα παιδί χωρίς άποψη, χωρίς έκφραση και γνώμη. Οι γονείς είναι πρότυπο για τα παιδιά. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν δεύτερη προτεραιότητα για εκείνα. Όταν όμως συμβαίνουν αυτά τα πράγματα μέσα στο σπίτι, αρχίζουν να γίνονται υποτονικά και καταθλιπτικά. Η αθωότητά τους δολοφονείται αμείλικτα από τους γονείς τους.

2. Οι γονείς δίνουν ένα απαράδεκτο παράδειγμα.

2

Όταν κανείς βρίζει η ασκεί βία μέσα στο σπίτι, τότε αυτό το παράδειγμα θα δώσει και στο παιδί του. Το παιδί θα μεγαλώσει αποκτώντας αυτές ακριβώς τις συνήθειες.

3. Η μοναξιά γίνεται θεότητα.

3

Όταν οι γονείς δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και μαλώνουν σε τακτική βάση, τότε είναι δύσκολο για το παιδί να εμπιστευτεί κανέναν. Αρχίζει να αγαπά την απομόνωση και είναι σχεδόν αδύνατο να είναι ευχαριστημένο με πολλούς ανθρώπους γύρω του. Βρίσκει τη γαλήνη μένοντας μόνο.

4. Σκοτώνοντας το πνεύμα ενός παιδιού.

4

Τα παιδιά μεγαλώνουν και γίνονται απαισιόδοξα, βλέποντας πάντα την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Φυσικά, είναι προφανές να γίνουν αρνητικά όταν μεγαλώνουν σε ένα αρνητικό περιβάλλον. Τα παιδιά πιστεύουν ότι είναι ο λόγος που μαλώνουν οι γονείς τους και κατηγορούν τον εαυτό τους για κάθε θέμα των γονέων μέσα στο σπίτι.

5. Αναδύεται ένας άθλιος εαυτός!

5

Η αρνητική ενέργεια, είναι πάντα ο λόγος πίσω από την κατάθλιψη και την αργή ανάπτυξη. Όλοι αγαπάμε να είμαστε με κάποιον από τον οποίο παίρνουμε θετική ενέργεια, επειδή αισθανόμαστε χαρούμενοι και αρχίζουμε να αναπτυσσόμαστε διανοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Έχοντας αρνητική ενέργεια στο σπίτι, σταματά η ανάπτυξη και τα συναισθήματα του παιδιού.

6. Ψεύτικη και ανυπόστατη ψυχή.

6

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον όπου οι γονείς μαλώνουν και γίνονται καταχρηστικοί μεταξύ τους, οδηγούνται σε κακές σχέσεις. Στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν στην αγάπη και τις σχέσεις. Οι δεσμεύσεις τους δεν είναι ποτέ αξιόπιστες. Καθώς γίνονται ενήλικες, προδίδουν τους συντρόφους τους και δεν συνειδητοποιούν ότι πληγώνουν τα συναισθήματα κάποιου.

7. Η αναταραχή και ο φόβος τους περιβάλλουν.

7

Το καταχρηστικό περιβάλλον καθιστά το παιδί ανήμπορο. Του είναι δύσκολο να διατηρήσει καλές σχέσεις με τους ανθρώπους εκεί έξω. Δεν προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματά του. Μάλλον θεωρεί ότι είναι ευκολότερο είτε να μαλώσει, είτε να ξεφύγει.

8. Αίσθημα κατωτερότητας

8

Το παιδί αρχίζει να αισθάνεται ξεχασμένο. Νιώθει ότι τα άλλα παιδιά είναι ανώτερα από αυτό. Έτσι δεν συζητά με τους συναδέλφους του ή τους συμμαθητές του.

9. Ανησυχεί για τους γονείς του

9

Αν οι γονείς του μαλώνουν συνεχώς και φωνάζουν ο ένας στον άλλο, τότε προφανώς θα ντρέπεται να φέρει τους φίλους του στο σπίτι. Ο αντίκτυπος του καυγά μπορεί να επηρεάσει τη φιλία και την αντίληψη των φίλων του, για εκείνο και την οικογένειά του.

10. Αδυναμία

10

Το άρρωστο περιβάλλον πλήττει πολύ το συναίσθημα του παιδιού. Αισθάνονται ότι πνίγονται επειδή ούτε μπορούν να μοιραστούν αυτό το πρόβλημα με κανέναν ούτε να το λύσουν. Αισθάνονται αβοήθητοι και καταθλιπτικοί. Μερικές φορές, οδηγούνται ακόμη και σε λάθος βήματα.

11. Να θέσουμε ένα καλό παράδειγμα.

11

Είναι το μήνυμα προς όλους τους γονείς που μαλώνουν συνεχώς και έχουν πικρές σχέσεις μεταξύ τους.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: