7 Σημαντικά Λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ οι Γονείς στο Μεγάλωμα των έφηβων Παιδιών τους. Το Τελευταίο είναι το ΠΙΟ Σημαντικό! - Fanpage

7 Σημαντικά Λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ οι Γονείς στο Μεγάλωμα των έφηβων Παιδιών τους. Το Τελευταίο είναι το ΠΙΟ Σημαντικό!

Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος οδηγίες για την ανατροφή των παιδιών. Οι περισσότεροι γονείς θέλουν να είναι εκεί για το παιδί τους και αυτό είναι το μόνο που τους απασχολεί. Κάποιοι βέβαια καταλήγουν στο να είναι υπερπροστατευτικοί.

Όταν τα παιδιά σας μπαίνουν στην εφηβεία, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να είναι σε θέση να τα κάνουν από μόνοι τους. Αν οι γονείς δεν κάνουν ένα βήμα πίσω, δεν θα τους επιτρέψουν να μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται και το παιδί τους δεν θα αποκτήσει αρκετή αυτοπεποίθηση για να σταθεί στα πόδια του.

Εδώ είναι επτά πράγματα που πρέπει οι γονείς να σταματήσουν να κάνουν στα παιδιά τους που βρίσκονται στην εφηβεία:

1. Σταματήστε να τους ετοιμάζετε το πρωινό τους

Αυτά μπορεί να είναι τρυφερές αναμνήσεις για εσάς, αλλά ήρθε η ώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να το κάνει μόνο του. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν υγιεινά τρόφιμα στο σπίτι και αφήστε το να δράσει.

2. Μην τους φέρνετε τα πράγματα που ξέχασαν να πάρουν

Αν ο έφηβος σας πανικοβληθεί ξαφνικά στο αυτοκίνητο επειδή ξέχασε την στολή του σχολείου στο σπίτι, αντισταθείτε στον πειρασμό να γυρίσετε πίσω για να την πάρετε. Χρησιμοποιήστε την ευκαιρία να διδάξετε το παιδί σας σχετικά με τις συνέπειες.

1

3. Σταματήστε να τους ξυπνάτε το πρωί

Αν εξακολουθείτε να ξυπνάτε το παιδί σας το πρωί, ήρθε η ώρα να του μάθετε πώς λειτουργεί το ξυπνητήρι. Θα πρέπει να γίνει αρκετά υπεύθυνος και να ξυπνάει όταν πρέπει κάθε πρωί.

4. Μην τους βοηθάτε στις εργασίες του σχολείου τους

Πολλοί γονείς θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με την εργασία τους, αλλά έτσι δεν τους βοηθάτε να γίνουν υπεύθυνοι και να τακτοποιούν τις δουλειές τους μόνοι τους.

2

5. Μην πλένετε τα ρούχα τους

Μήπως το παιδί σας είχε ποτέ μια στιγμή πανικού, επειδή δεν είχατε πλύνει κάτι που ήθελε να φορέσει στο σχολείο; Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να του μάθετε την ευθύνη των ρούχων του. Μάθετε του πώς το να πλένει τα ρούχα του είναι κάτι απλό και εύκολο.

6. Μην τηλεφωνείτε στους δάσκαλους και στους προπονητές τους

Διδάξτε στο παιδί σας ότι αν κάτι είναι αρκετά σημαντικό για αυτό, τότε θα πρέπει να μάθει πώς να χειρίζονται το θέμα το ίδιο ή τουλάχιστον να ζητήσει μόνο του βοήθεια.

3

7. Σταματήστε να συμπληρώνετε τα χαρτιά τους

Εάν το παιδί σας έχει συνήθεια να αφήνει τα χαρτιά του για να τα συμπληρώσετε εσείς, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Αν χρειάζεται την υπογραφή σας, εννοείτε πως θα την βάλετε. Αλλά αφήστε το να κάνει όλα τα υπόλοιπα.

Credit: DavidWolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: