7 Χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό το Παιδί σας τις μέρες του Καύσωνα. - Fanpage

7 Χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό το Παιδί σας τις μέρες του Καύσωνα.

Τις μέρες με καύσωνα οι γονείς ανησυχούν πως να προσφέρουν άνεση στο παιδί τους. Συμβουλευτήκαμε επιστημονική ομάδα γιατρών που μας προτείνουν τις παρακάτω συμβουλές, που θα κρατήσουν δροσερό το παιδί σας όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη.

1. Προτιμάμε τον κλιματισμό

1

Ο κλιματισμός σε δωμάτιο που υπάρχει παιδί είναι προτιμότερος από ανεμιστήρα. Πρέπει όμως να το ρυθμίσουμε στις κατάλληλες παραμέτρους: τη θερμοκρασία και το επίπεδο της υγρασίας.

2. Παρακολουθούμε τις συνθήκες

2

Η ιδανική θερμοκρασία είναι 22 βαθμοί. Η υγρασία δεν πρέπει να είναι κάτω από 40%. Παρακολουθούμε τις τιμές με θερμόμετρο και υγρόμετρο. Αν χρειαστεί τοποθετούμε έναν υγραντήρα και καθαρίζουμε τακτικά τα φίλτρα.

3. Παν μέτρον άριστον

3

Η θερμοκρασία πρέπει να κατεβαίνει σταδιακά. Αν στο δωμάτιο η θερμοκρασία είναι 30 °С, και θέλετε να την κατεβάσετε στους 24 °С, τότε πρέπει να την κατεβάζετε σταδιακά ανά 2 βαθμούς Κελσίου ανά μισή ώρα.

4. Αερίζουμε τακτικά

4

Πρέπει να αερίζουμε τακτικά το δωμάτιο, καθώς με τον ανεμιστήρα ή τον κλιματισμό, ο αέρας ξηραίνεται.

5. Κατεύθυνση κλιματισμού

5

Η ροή του κλιματισμού δεν πρέπει να πέφτει κατευθείαν πάνω στο παιδί ή στο παιδικό κρεβατάκι.

6. Κάνουμε το παιδί τακτικά μπάνια

6

Καλό είναι να κάνετε το παιδί ένα χλιαρό μπάνιο ή ντους ανά 1-2 ώρες. Δε χρειάζεται να το στεγνώσετε σχολαστικά, καθώς το νερό εξατμίζεται γρήγορα.

7. Και δεν ξεχνάμε την τακτική ενυδάτωση του οργανισμού

7

Το παιδί πρέπει να πίνει πολλά υγρά. Παιδιά μέχρι ενός έτους μπορούν να πίνουν μεταλλικό νερό χωρίς ανθρακικό, και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, μπορούν να πίνουν τσάγια με βότανα και χυμούς φρέσκων φρούτων. Δεν πιέζουμε το παιδιί να πιει, αλλά του το προτείνουμε.

Credit: adme.ru

Αφήστε το σχόλιο σας: