ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεκινήστε να Παρατηρείτε τα Κακάκια του Μωρού όταν Αλλάζετε Πάνα! Ο Σημαντικός Λόγος Είναι... - Fanpage

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεκινήστε να Παρατηρείτε τα Κακάκια του Μωρού όταν Αλλάζετε Πάνα! Ο Σημαντικός Λόγος Είναι…

Όταν αλλάζουμε την πάνα του μωρού μας, έχουμε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό: να τελειώνουμε γρήγορα και να την πετάξουμε στα σκουπίδια!

Αλλά οι επιστήμονες βρήκαν έναν πολύ καλό λόγο για να μην βιαζόμαστε – ανακάλυψαν ότι μπορούμε να αξιολογήσουμε την ευφυΐα των παιδιών μας μέσα από τα κακάκια τους.

1

Συγκέντρωσαν τα κακάκια 89 μωρών ηλικίας ενός έτους και τα κατηγοριοποίησαν σύμφωνα με το είδος βακτηρίων που περιείχαν. Έναν χρόνο αργότερα εξέτασαν τις πνευματικές ικανότητες των μωρών για να αξιολογήσουν την ευφυΐα τους. Εξέτασαν τις κινητικές τους δεξιότητες, αλλά και την ανάπτυξη της αντίληψης και της γλώσσας.

2

Τα αποτελέσματα ποικίλαν ανάλογα με την κατηγορία. Τα κακάκια που είχαν κατηγοριοποιηθεί ως “bacteroides” ανήκαν στα πιο έξυπνα παιδιά. Στο τέλος της λίστα βρίσκονταν τα παιδιά που ανήκαν στην κατηγορία “faecalibacterium”. Οι συνδυασμοί βακτηρίων στα διαφορετικά είδη περιττωμάτων των μωρών σχετίζονταν άμεσα με την ευφυΐα τους!

Επιπλέον, τα παιδιά με λιγότερα είδη βακτηρίων στα κακά τους τα πήγαν καλύτερα σε σχέση με αυτά που είχαν ποικιλία βακτηρίων. Αυτό εξέπληξε τους επιστήμονες, αφού περίμεναν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η ομάδα των επιστημόνων ανακάλυψε επίσης ότι το είδος των βακτηρίων σχετιζόταν με την καταγωγή των μωρών, το για πόσο καιρό είχαν θηλάσει και τις συνθήκες γέννησης τους.

3

Η έρευνα αυτή, ωστόσο, δεν εξηγεί το πώς επηρεάζουν τα βακτήρια που περιέχουν τα κακάκια την εξυπνάδα ούτε και το πώς σχετίζονται.

4

Επιπλέον, η έρευνα έγινε σε 89 μωρά, άρα τα αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να γίνουν και άλλες έρευνες πάνω στο αντικείμενο. Τα κακάκια των μωρών μπορούν να μας πουν πολλά, ακόμα και αν δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε πλήρως!

Credit: Healthhacks

Αφήστε το σχόλιο σας: