Μητέρα εγκεφαλικά νεκρή που όλοι περίμεναν πως θα πεθάνει, έζησε ακόμη 4 μήνες μέχρι να γεννηθούν τα δίδυμα μωρά της - Fanpage

Μητέρα εγκεφαλικά νεκρή που όλοι περίμεναν πως θα πεθάνει, έζησε ακόμη 4 μήνες μέχρι να γεννηθούν τα δίδυμα μωρά της

Μία μέρα του περασμένου Οκτωβρίου ένας άντρας από τη Βραζιλία, ο Muriel Padilha, πήγαινε στη δουλειά του όταν έλαβε ένα επείγον τηλεφώνημα από την έγκυο γυναίκα του, την Frankielen Zampoli.

«Είπε ότι το κεφάλι της πονούσε φρικτά,» είπε ο Padilha στην Daily Mail. «Της είπα να πάρει ένα παυσίπονο. Αλλά είπε ότι είχε έναν αφόρητο πόνο στο πίσω μέρος του λαιμού της, ο οποίος ήταν τόσο δυνατός που ένιωθε πως θα καταρρεύσει».

Η Zampoli περίμενε δίδυμα όταν οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο Padilha πήγε πίσω στο σπίτι και βρήκε τη γυναίκα του να κλαίει και να κάνει εμετό από τον πόνο. Η 2 ετών κόρη τους, η Isa Beatrix, έμεινε στο σπίτι με τη γιαγιά της, και η Zampoli μπήκε τρέμοντας στο αυτοκίνητο.

“Καθώς πηγαίναμε στο νοσοκομείο, εκείνη μου είπε, “θέλω να προετοιμαστείς πως θα μείνουμε εκεί, δεν θα μας αφήσουν να γυρίσουμε στο σπίτι.”Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που μου είπε,” είπε ο Padilha στη Daily Mail.

Η Zampoli έχασε τις αισθήσεις της πριν φτάσουν στο νοσοκομείο.

Αφού έφτασαν, οι γιατροί έκαναν διάφορες εξετάσεις στην Zampoli, αλλά τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Είχε διαγνωστεί με σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει.

Οι γιατροί ενημέρωσαν επίσης τον Padilha ότι τα παιδιά του δεν θα ζούσαν για πολύ.

«Μου είπαν πως οι καρδούλες τους θα σταματήσουν να χτυπούν και πως θα βγάλουν τη γυναίκα μου από τα μηχανήματα για να μπορέσω να την πάρω και να τη θάψω,» είπε ο Padilha στην Daily Mail.

Αν και η μητέρα ήταν εγκεφαλικά νεκρή, το σώμα της Zampoli δεν είχε σταματήσει να τροφοδοτεί τα παιδιά της.

Τότε συνέβη το θαύμα. Μπορεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων να έδειχναν ότι η Zampoli ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ωστόσο το σώμα της συνέχιζε να λειτουργεί και να τροφοδοτεί τα μωρά της.

Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι 2,8% και συνήθως αυτή η κατάσταση δεν διαρκεί πολύ. Από τη στιγμή που τα δίδυμα ήταν τόσο μικρά, όλοι πίστευαν ότι ήταν απίθανο να μεγαλώσουν αρκετά ούτως ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν έξω απ’ την κοιλιά.

Παρόλα αυτά, ο γιατρός και το ιατρικό προσωπικό, καθώς και ο ίδιος ο Padilha, αρνήθηκαν να αποσυνδέσουν τη μητέρα από τα μηχανήματα.

Παρά το στρες και το άγχος που είχε για τα παιδιά του και τη στενοχώρια που ένιωθε για την απώλεια της γυναίκας του, ο Padilha δεν έχασε ούτε στιγμή την πίστη του.

Ένα βράδυ, η Frankielen εμφανίστηκε στον ύπνο του.

«Μωρό μου, δεν μπορώ να έρθω πίσω σε σένα πια,» ήταν τα λόγια που είπε η γυναίκα του στον Padilha, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στην Daily Mail. «Πρέπει να μείνω εδώ. Είμαι σε ένα όμορφο μέρος τώρα. Έχεις, επίσης, μια μεγάλη αποστολή να ολοκληρώσεις. Θα πρέπει να φροντίσεις τα παιδιά μας και θα πρέπει να είσαι δυνατός και να προχωρήσεις και να ζήσεις τη ζωή σου.»

Το μήνυμα από τη σύζυγό του του έδωσε τη δύναμη που τόσο πολύ χρειαζόταν. Μετά από 123 ημέρες, τα μωρά γεννήθηκαν με καισαρική και τοποθετήθηκαν στη θερμοκοιτίδα.

Τρεις μήνες μετά, τα δίδυμα, ο Asaph, και η Ana Vitoria, ήταν επιτέλους έτοιμα να πάνε στο σπίτι τους.

Για τον Padilha όμως, η δύναμη που βρήκε η γυναίκα του για να σώσει τα παιδιά τους, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

«Σε ευχαριστώ για όλα όσα μου έδωσες, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ,» έγραψε ο Padilha στη σύζυγό του σε μια ανάρτησή του στο Facebook. “Σ’ αγαπώ.”

διαφορετικό

 

Αφήστε το σχόλιο σας: