Μωρό χωρίς χείλος και ουρανίσκο χαμογελάει για 1η φορά στους γονείς του μετά το χειρουργείο που του έφτιαξαν νέο στόμα - Fanpage

Μωρό χωρίς χείλος και ουρανίσκο χαμογελάει για 1η φορά στους γονείς του μετά το χειρουργείο που του έφτιαξαν νέο στόμα

 

Ένα μωρό που γεννήθηκε με σχισμένο χείλος και ουρανίσκο μπορεί να χαμογελάσει για πρώτη φορά μετά από μια χειρουργική επέμβαση που άλλαξε τη ζωή του.

Ο 6 μηνών Cam Martin από το Forney του Τέξας, φαίνεται αγνώριστος αφού ένας πλαστικός χειρουργός κατάφερε να επανορθώσει το άνω χείλος του μετά από μια 5ωρη επέμβαση. Οι γονείς του, ο 29χρονος Matt και η 27χρονη Sara, τον καλωσόρισαν στις 3 Απριλίου, μόλις δύο λεπτά μετά τον δίδυμο αδερφό του Jack.

Όμως, σε αντίθεση με το αδελφό του, ο Cam είχε ένα σχίσιμο στο άνω χείλος και τον ουρανίσκο του.

Η κατάστασή του δεν φάνηκε σε κανένα από τα υπερηχογραφήματα της Sara, αλλά ο Matt είπε ότι μόλις γεννήθηκε ο Cam στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian, ο ίδιος και η σύζυγός του ήξεραν ότι κάτι πήγαινε στραβά.

“Κανένας δεν είπε τίποτε στην αρχή. Πήγα για να δω τον Cam και οι νοσηλευτές ήταν όλοι μαζί,” εξήγησε ο Matt . “Δεν είχα δει ποτέ πριν πρόσωπο σαν το δικό του. Δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό που έβλεπα.”

“Μια νοσοκόμα μου είπε ότι είχε ένα σχισμένο χείλος και ουρανίσκο και ότι έπρεπε να δουν πώς θα έτρωγε και θα ανέπνεε.”

Το ελάττωμά του έκανε τον Cam να μη μπορεί να θηλάσει και έπρεπε να τον ταΐζουν με ειδικά εργαλεία.

Μετά από μερικές ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, ο Cam επέστρεψε σπίτι με τους γονείς του.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, το ζευγάρι επισκέφθηκε έναν πλαστικό χειρουργό ο οποίος εξήγησε ότι ο Cam θα έπρεπε να κάνει τρεις επεμβάσεις για να φτιάξει το στόμα του.

“Έπρεπε να πηγαίνουμε στον πλαστικό κάθε εβδομάδα για να προετοιμαστούμε. Υποφέραμε όταν βλέπαμε τον Cam να πονάει κι αναρωτηθήκαμε αν όντως κάναμε το σωστό,” είπε ο Matt.

Στις 25 Ιουλίου, όταν ο Cam ήταν μόλις τριών μηνών, υποβλήθηκε στην πρώτη εγχείρηση για να διορθώσει το άνω χείλος του στο Medical City Dallas Hospital.

“Οι γιατροί ένωσαν το άνω χείλος του που είχε χωριστεί, έτσι ώστε να μην είναι πλέον σε τρία μέρη,” είπε ο Matt. “Ήταν μια πραγματικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Οι νοσηλευτές έκλαιγαν όταν μας τον έδωσαν πίσω.”

“Του έδωσαν μορφίνη και το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και γεμάτο μώλωπες και αίματα. Ήταν σαν να είχαμε πάρει πίσω ένα διαφορετικό μωρό.”

“Έκλαιγε όλη την ημέρα. Έπρεπε να τον ταΐζουμε με μια σύριγγα μετά την επέμβαση,” πρόσθεσε ο πατέρας. “Μισούσα τον εαυτό μου που επέλεξα κάτι που είχε προκαλέσει τόσο πόνο στον γιο μας.”

Λίγες μέρες μετά την επέμβαση, όταν το πρήξιμο έφυγε και οι μώλωπες επουλώθηκαν, ο Matt και η Sara ανταμείφθηκαν βλέποντας το χαμόγελο του Cam για πρώτη φορά!

“Η Sara αλλάζει την πάνα του κι εγώ έβλεπα τηλεόραση. Ξαφνικά άρχισε να φωνάζει: ‘Έλα εδώ, χαμογελάει!’ είπε ο Matt.

“Πετάχτηκα από τον καναπέ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα ότι ποτέ δεν θα τον δω να χαμογελάει και τώρα λάμπει ολόκληρος!”

Οι αξιολάτρευτες φωτογραφίες δείχνουν ότι ο μικρούλης χαμογελάει με την ψυχή του λίγες μέρες μετά την επέμβαση.

“Ήταν ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά. Μας έδωσε το μεγαλύτερο χαμόγελο που μπορούσε,” είπε ο Matt. “Η Sara και εγώ κλάψαμε γιατί είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν θα βλέπαμε ποτέ το χαμόγελό του.”

Όταν ο Cam πάει 18 μηνών, θα κάνει μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει το άνω μέρος του στόματος του. Η τελική του επέμβαση, ένα οστικό μόσχευμα για την αναδόμηση της γνάθου του, θα γίνει μετά την ηλικία των 4 ετών.

Ο Matt μοιράζεται την ιστορία του επειδή θέλει να δώσει ελπίδα σε άλλους γονείς που παλεύουν για το μωρό τους που γεννήθηκε με σχισμένο χείλος και ουρανίσκο.

“Είναι τρομακτικό, αλλά όλα θα φτιάξουν μόλις μιλήσετε με το γιατρό σας,” είπε ο πατέρας.

“Να αγαπάτε το μωρό σας, ανεξάρτητα αν έχει σχισμένο ουρανίσκο ή όχι.”

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: