Τα μακαρόνια, είναι ένα από τα νοστιμότερα φαγητά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μυστικά κόλπα που μπορούν να τα κάνουν ακόμη νοστιμότερα…
Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει σωστός και λανθασμένος τρόπος να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας. Αυτό πιθανότατα να σας εκπλήσσει, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που ξέρει να φτιάχνει ο οποιοσδήποτε.
Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Βράζετε νερό μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο αλάτι, βάζετε τα ζυμαρικά σας, ανακατεύετε και παρακολουθείτε μέχρι να γίνουν.
Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι ότι μαγειρεύονται.
Η αλήθεια είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσο βούτυρο, τυρί και σάλτσα προσθέτουμε τελικά στα ζυμαρικά μας, δεν θα γίνουν ποτέ τόσο καλά όσο τα κάνει το αγαπημένο σας ιταλικό εστιατόριο.
Υπάρχει τρόπος όμως, να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σας δέκα φορές καλύτερα από ότι πριν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επανεξετάσετε την τεχνική σας. Ακολουθείστε τα 2 παρακάτω βήματα:
Βήμα 1ο
Να αφαιρείτε τα ζυμαρικά σας κάθε 2 λεπτά περίπου. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν κάποια δραστική αλλαγή, αλλά αν σκεφτείτε ότι μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας για περίπου 8 λεπτά, αυτό είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.
Η διακοπή ανά σύντομα χρονικά διαστήματα, εξασφαλίζει ότι τα ζυμαρικά σας διατηρούν μια ουσιαστική σπονδυλική στήλη μασήματος, την οποία χρειαζόμαστε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών. Κανείς δεν θέλει να μασάει σκληρά μακαρόνια.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, τελειώστε μαγειρεύοντας τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, που ιδανικά σιγοβράζετε μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα. Με την προσθήκη των ζυμαρικών στη σάλτσα πριν μαγειρευτούν πλήρως, δίνετε στα ζυμαρικά σας τη δυνατότητα να απορροφήσουν για 1 έως 3 λεπτά, τις γεύσεις της σάλτσας.
Θα είναι σαν να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας σάλτσα, σε κάθε μπουκιά. Επίσης, να ξέρετε ότι λέγοντας «σάλτσα» δεν εννοούμε απαραίτητα την τυπική κόκκινη σάλτσα, αλλά οτιδήποτε κρεμώδες, έως και απλό ελαιόλαδο, μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την τεχνική. Θα τα λατρέψετε!
Credit: TipHero