Έχετε δοκιμάσει τάρτα με πράσο;

Εύκολη λαχταριστή τάρτα με πράσο και τυρί. Healthy και ελαφρύ. 

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 5-6 πράσα (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • 200 γρ. καπνιστό τυρί
  • 100 γρ. κασέρι
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ .κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1) Χτυπάμε το βούτυρο 1 -2 λεπτά με τον ειδικό αναδευτήρα για ζύμη

2)Προσθέτουμε τα αυγά, τα χτυπάμε για λίγο και στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι και το αλεύρι

3)Απλώνουμε το μείγμα ζύμης σε ένα ταψί (μακρόστενο ή στρογγυλό, ειδικό για πίτες) και τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι

4)Τοποθετούμε τη ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο

5)Παράλληλα σοτάρουμε το πράσο σε μια κατσαρόλα με το καλαμποκέλαιο, μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Θα είναι έτοιμα μόλις αρχίσουν να αφήνουν υγρά.

6)Όταν περάσει ο χρόνος αναμονής βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά

7)Ανακατεύουμε το πράσο και περιμένουμε να κρυώσει ελάχιστα για να προσθέσουμε τα τυριά, τη κρέμα και τα αυγά.

8)Τοποθετούμε τις 2 ψημένες ζύμες στο φούρνο και αφήνουμε στους 200 βαθμούς για ακόμη 30 λεπτά

πηγή

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους