Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, από το να αγοράσετε ένα δοχείο με όμορφες, έτοιμες για κατανάλωση φράουλες, να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο και να τις βρείτε μαλακωμένες ή μουχλιασμένες μία ή δύο ημέρες αργότερα.
Ακολουθούν μερικές λαμπρές συμβουλές, για το πώς θα κάνετε τις φράουλές σας να διαρκέσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Θα χρειαστείτε:
- λευκό ξύδι
- νερό
- ένα σουρωτήρι
Διαδικασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε ένα μέρος ξύδι με πέντε μέρη νερό (δοκιμάστε 1/2 φλιτζάνι ξύδι και 2 1/2 φλιτζάνια νερό για ένα δοχείο με φράουλες μεσαίου μεγέθους).
Προσθέστε τις φράουλες και αφήστε τις να στεγνώσουν για λίγα λεπτά.
Ρίξτε τες σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τοποθετήστε το σουρωτήρι επάνω σε μια χαρτοπετσέτα.
Αποθηκεύστε τις φράουλες στο ψυγείο σας με μια χαρτοπετσέτα από κάτω για να συνεχίσετε να απομακρύνετε την υγρασία.
Απολαύστε τις φρέσκες σας φράουλες για περισσότερο χρονικό διάστημα!
Το ξύδι αποτρέπει τις φράουλες από τα βακτήρια και τη μούχλα. Αυτό το τέχνασμα θα πρέπει να δουλεύει και για τα βατόμουρα επίσης.
Όσο για τη γεύση του ξιδιού μην ανησυχείτε, γιατί δεν μένει καθόλου!
Credit: SimpleMost