Για αρχή θα ξεκινήσουμε από μια διευκρίνιση.
Ο μοναδικός Ελληνικός καφές είναι ο φραπέ που ανακαλύφθηκε από τον Δημήτρη Βακόνδιο στην Θεσσαλονίκη το 1957. Ο «Ελληνικός» είναι Τουρκικής προέλευσης.
Ο καλύτερος τρόπος για να ψήσεις τον καφέ σου είναι στην χόβολη, δηλαδή σε μια λεπτή άμμο η οποία ζεσταίνεται και με την σειρά της ζεσταίνει το μπρίκι.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την διαδικασία αυτή αλλά επίσης σας έχουμε και κάποια ακόμη βίντεο με περισσότερα μυστικά για να πετύχετε μια τέλεια και μοναδική γεύση στον καφέ σας!
Δείτε τα βίντεο.