Εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο ψωμί

Συστατικά
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
130 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. καφέ στιγμής
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
360 γρ. γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχο να το κόψεις φέτες και να το σερβίρεις απλά με βούτυρο και μέλι…
Ανακατεύουμε τα αλεύρια το μπέικιν, το κακάο, τον καφέ και την κανέλα σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε με προσοχή και λίγες κινήσεις τα στερεά στο μείγμα του βουτύρου. Δεν πρέπει να το παρανακατέψουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό μαχαίρι που βάζουμε μέσα του.
Μετά από 5 λεπτά βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Tip
Σερβίρουμε φέτες από το ψωμάκι αυτό με βούτυρο και μέλι…

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους