Είτε το φάτε για πρωινό, είτε για γεύμα, αυτό το πιάτο θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας. Το καλύτερο; Όταν συνδυαστεί και με άλλα πιάτα, το αποτέλεσμα είναι απλά πεντανόστιμο!
Είναι τέλειο και πολύ γευστικό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Συστατικά (για 8 μερίδες):
½ κούπα μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
½ κούπα τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένο
450 γρ. ζύμης για πίτσα (χειροποίητη ή αγορασμένη)
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας με γάλα και κρέμα γάλακτος σε ίση ποσότητα
1/3 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 κούπας ψιλοκομμένη πιπεριά (ότι χρώματος θέλετε)
Αλάτι, πιπέρι
4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κ.σ βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
3 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Οδηγίες:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάλτε την ζύμη στο κέντρο ενός σκεύους πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατέψτε την μοτσαρέλα και το τσένταρ και αφήστε τα στην άκρη.
Πάνω στο σκεύος, πιέστε την ζύμη για να ανοίξει και με ένα μαχαίρι κόψτε 8 μικρές τριγωνικές φέτες στο κέντρο του, χωρίς να φτάνετε μέχρι την άκρη.
Σε ένα τηγάνι, τηγανίστε το μπέικον για 5 λεπτά, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.
Αφού τελειώσετε, προσθέστε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατέψτε για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα στην φωτιά για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέστε τα αβγά και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν και στην συνέχεια ρίξτε το μπέικον, τα τυριά και ανακατέψτε ξανά.
Βάλτε το μίγμα πάνω στην ζύμη, όπως στην εικόνα.
Τυλίξτε κάθε τρίγωνο πάνω από την γέμιση και στερεώστε τις άκρες καλά.
Απλώστε το μισό από το λιωμένο βούτυρο από πάνω.
Ψήστε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Απλώστε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ρίξτε από πάνω την παρμεζάνα. Γαρνίρετε με τα φρέσκα κρεμμύδια.
Συμβουλή: Μην ψήσετε πολύ τα αβγά στο τηγάνι γιατί μετά στον φούρνο θα γίνουν σαν λάστιχο.
Πώς σας φαίνεται αυτή η συνταγή; Θα την δοκιμάσετε;
Credit: tiphero.com