Κέικ με φασόλια

Συστατικά

  • 200 γρ. φασόλια λευκά μέτρια βρασμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. λάδι
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο
  • 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • σταφίδες
  • ξηρούς καρπούς

Για την επικάλυψη

  • άχνη ζάχαρη
  • νερό
  • 2-3 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα φασόλια μέχρι να γίνουν μία πάστα.
Αφαιρούμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα μήλα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ορθογώνια (10 Χ 25 εκ.) ή στρογγυλή και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά.

Αν θέλετε να κάνετε μία επικάλυψη, ανακατέψτε μία κούπα άχνη ζάχαρη με 2-3 κ.σ. νερό και κουρκουμά. Γίνεται μία πάστα και βάζετε όσο νερό θέλετε για να γίνει πιο αραιό και με αυτό περιχύνετε το κέικ.

[via]

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους