Συστατικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.γ. μπούκοβο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 6
1 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κύμινο
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
γιαούρτι, φέτες αβοκάντο, φύλλα κόλιανδρο, και αραβικές πίτες σε τρίγωνα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες το μπούκοβο, και το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα, όποτε χρειάζεται, για περίπου 10 λεπτά.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, την κανέλα, τη ζάχαρη, και το κύμινο, το κάνουμε πουρέ μέχρι να γίνει πολύ λείο και μετά το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, και αλατοπιπερόνουμε. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ συνοδεύοντας με μια κουταλιά γιαούρτι, μερικές φέτες αβοκάντο, φύλλα κόλιανδρο και μερικές πίτες σε τρίγωνα.