Το να χρησιμοποιούμε κιμά για να φτιάξουμε μπιφτέκια ή ρολό μετά από λίγο γίνεται κουραστικό. Ακόμα και ο βασιλιάς των φαγητών, το μπιφτέκι, θέλει και αυτός ένα διάλειμμα μερικές φορές. Και με λίγη φαντασία και μερικά φύλλα κρούστας το πρόβλημα είναι παρελθόν.
Το αποτέλεσμα είναι τόσο εκπληκτικό που μπορεί να μην θέλετε να το φάτε για να μην το χαλάσετε. Οπότε ετοιμάστε τα πιρούνια σας και πάμε να δούμε αυτή την τέλεια συνταγή!
Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):
τουλάχιστον 2 φύλλα κρούστας
350 γρ. τριμμένο κιμά
1 κ.γ μουστάρδα
10 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
1 κ.γ πολτό τομάτας
αλάτι και πιπέρι
1 και 1/4 κούπας τριμμένο τυρί
1 χτυπημένο αβγό
Οδηγίες:
1. Ξεδιπλώστε το φύλλο κρούστας και με την χρήση ποτηριού κόψτε όσους περισσότερους κύκλους μπορείτε.
2. Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τον καλά με την μουστάρδα, τον βασιλικό, την τομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Βάλτε περίπου 1 κ.σ από το μίγμα στα 2/3 των κύκλων και ίση ποσότητα τυριού στους υπόλοιπους κύκλους.
4. Τώρα δώστε στους κύκλους σχήμα: τυλίξτε κάθε έναν όπως στην εικόνα, σαν να φτιάχνετε τορτελίνια.
5. Τελικά, βάλτε τους όλους σε μία φόρμα ψησίματος και βάλτε ένα κομμάτι τυρί πάνω από τον καθένα.
6. Περάστε όλο το ταψί με το χτυπημένο αβγό.
7. Ψήστε στον αέρα στους 190 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο, κόψτε το σε φέτες και είστε έτοιμοι!
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Μία τέτοια συνταγή μόνο βαρετή δεν μπορεί να είναι. Βέβαια, αντί για κιμά μπορείτε να βάλετε και φρούτα, σοκολάτα ή μαρμελάδα και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό ή και καλύτερο!
Εσείς θα την δοκιμάσετε;
Credit: hefty.co