Λαχταριστές καριόκες, από την Αργυρώ!

Aγαπημένο γλύκισμα που ξυπνά γευστικές αναμνήσεις των παιδικών χρόνων.

Υλικά

  • 250 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 ολόφρεσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 450 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)
  • 500 γραμμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 ποτήρι νερού (200 γραμμ.) άχνη
  • 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 600 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση 

Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος την καρυδόψιχα. Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.

Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα. Παγώνουμε τα ρολά για 1 ώρα στην κατάψυξη. Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία βουτάμε τις καριόκες σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή:  argiro.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους