Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με Όρεο, για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Μια συνταγή για ένα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου, με βάση μπισκότων όρεο, στρώσεις από τυρί κρέμα και σοκολατένιας κρέμας στιγμής, γαρνιρισμένο με σαντιγί και μπισκότα όρεο.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
1 πακέτο [154 γρ.] μπισκότα Όρεο + 3-4 μπισκότα επιπλέον ολόκληρα
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
225 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelhia ή Μασκαρπόνε
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
450 γρ. φυτική σαντιγί [ή 260 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% χτυπημένη σε σαντιγί]
2 κρέμες στιγμής σοκολάτας [των 78 γρ. μια]
ποσότητα γάλατος που αναφέρετε στη συσκευασία για τις κρέμες στιγμής
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi, λιώνετε το βούτυρο και τα βάζετε και τα δύο σε μπολ. Τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα στρώνετε, πιέζοντας τα ελαφρώς, στη βάση πυρίμαχου σκεύους διαστάσεων 22 Χ 32 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη γέμιση: Βάζετε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη μισή σαντιγί στο μπολ και ανακατεύετε με μια μαρίζ απαλά, κυκλικά από κάνω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί με το τυρί κρέμα. Στρώνετε και ισιώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώνει.
Φτιάχνετε τη κρέμα στιγμής με το ανάλογο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνετε να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Τη στρώνετε με προσοχή, κουταλιά κουταλιά, στο πυρέξ πάνω από τη κρέμα τυριού. Καλύπτετε [με τη βοήθεια ενός κορνέ] την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω. Θρυμματίζετε με τα χέρια τα 3-4 μπισκότα και πασπαλίζετε το γλυκό και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.