Λιγκουίνι με ξύσμα λεμονιού και γαρίδες

Μυρωδάτη μακαρονάδα με απλά υλικά

Υλικά για 2-4 άτομα

– ½ κιλό μακαρόνια λιγκουίνι
– 12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος
– 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένο
– ξύσμα από μισό λεμόνι
– ½ φλιτζάνι κρασί
– ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)

Εκτέλεση
1. Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε.

3. Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.

(via)

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους